Connect with us

Cultură

Iata cateva din avantajele folosirii unui calculator de salariu online

Publicat

pe

Una dintre problemele care sunt abordate in mod constant, este cum se calculeaza sumele datorate salariatului, tinand seama de deducerile fiscale si calculul contributiilor la fonduri (CAS, pensii, somaj, impozit salariu etc.). Pentru a face acest lucru a fost dezvoltat un calculator salariucalculator salariu netcalculator salariu brut care poate calcula exact salariul net din salariul brut, efectuand anumite calcule. Pentru aceasta, trebuie doar sa introduci salariul brut pentru a afla salariul net sau salariul net pentru a afla salariul brut, adica cel specificat, cel mai adesea in contractul de munca.
Pentru a face acest lucru pe cont propriu, nu este atat de usor daca nu esti initiat, deoarece, in paralel cu calculul salariilor pe luna, ar trebui sa calculezi valoarea impozitului care trebuie retinuta, precum si cuantumul primelor de asigurare pentru pensie, asigurari sociale, medicale, asigurari de accidente etc.

Un calculator salariucalculator salariu netcalculator salariu brut este simplu si convenabil de folosit si te va ajuta sa faci aceste calcule, fara bataie de cap. Un calculator salariu ofera doua optiuni de calculare:

1. Calculator salariu brut. Specifica salariul brut, iar calculatorul va calcula exact sumele contributiilor la fonduri, spunandu-ti exact ce salariu vei lua in mana, adica salariul net.

2. Calculator salariu net. Specifica cat de mult ar trebui sa primesti in mana, adica salariul net, iar calculatorul va include suma inainte de impozitare, impozitul pe venitul personal si sumele contributiilor, redandu-ti salariul brut. Algoritmul de calcul ia in considerare ratele efective in 2018 sau 2019, in functie de fiecare caz:

  • impozitul pe venit

  • asigurarea de pensie  
  • asigurarea in cazul invaliditatii temporare si a maternitatii  
  • asigurare medicala
  • asigurarea impotriva accidentelor industriale. Trebuie sa stii ca rata depinde de clasa de pericol a muncii, care este atribuita in functie de activitatea principala a antreprenorului sau organizatiei individuale. Aceasta reprezinta rata efectiva pentru clasa 1 a riscului profesional. 

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Cum trebuie sa ne comportam cand mergem la teatru?

Publicat

pe

De

Daca esti unul dintre acei oameni care nu rateaza nici un spectacol de teatru, cel mai probabil esti la curent cu modul in care trebuie sa te comporti in interiorul salii de spectacol si ce trebuie sa faci in anumite situatii.

Teatrul este acea arta, acea posibilitate de divertisment care se intampla live, actorii urca pe scena si isi joaca rolul, transmitand emotii, stari si sentimente care ajung pana la oamenii din public.

In cazul in care nu iti doresti sa stai minute in sir pentru a astepta sa iti vina randul sa cumperi bilete de teatru la o anumita piesa care va avea loc la teatrul din localitatea unde locuiesti, cea mai simpla varianta de a ajunge in posesia biletului este sa accesezi site-ul online Entertix, caci acolo gasesti spre vanzare bilete la teatru la diverse piese, din diverse orase de pe teritoriul tarii noastre.

Modul de achizitie al acestor bilete de teatru de pe site este deosebit de simplu si o data cu alegerea piesei de teatru care te intereseaza, esti ghidat pas cu pas pana la finalizarea comenzii.

Poti opta pentru achizitia de bilete teatru Gong, bilete teatru Ion Creanga, bilete teatru Sibiu sau bilete teatru Iasi, in functie de locul in care te afli si unde vrei sa vizionezi spectacolul de teatru.

Pe Entertix exista posibilitatea de a alege si bilete teatru copii, caci si pentru acestia au loc diverse piese care se potrivesc varstei lor. Atunci cand vrei sa le transmiti copiilor dragostea pentru acest tip de arta, este recomandat sa le dai propriul exemplu, sa fii unul dintre acei oameni care merge regulat la teatru, pentru piese de teatru din diverse categorii, iar daca este posibil, si piesa este potrivita categoriei lor de varsta, poti chiar veni impreuna cu copilul sau copiii la acea reprezentatie aleasa de tine.

Inainte de a ajunge in sala de spectacol, copiilor le trebuie explicate anumite reguli de buna purtare in interiorul salilor de teatru si in timpul reprezentatiei. Astfel, este foarte important sa stie ca exista un anume cod vestimentar, ca trebuie sa vina imbracati elegant, dar ca trebuie sa aiba si o conduita potrivita unui astfel de eveniment. In functie de tipul de piesa, trebuie sa te imbraci cat mai potrivit, chiar elegant, in cazul in care are loc o premiera sau ai bilete de teatru la loja.

Atunci cand trebuie sa participi la un spectacol si ai deja achizitionate bilete de teatru, este recomandat sa se ajunga cu cel putin un sfert de ora inainte de inceperea piesei, caci este posibil sa fie formata o coada la intrarea in sala si trebuie sa ai suficient timp pentru a ajunge pe locul tau. Daca vei intarzia, este recomandat sa nu ii deranjezi pe ceilalti spectatori pentru a ajunge la locul tau, ci trebuie sa astepti pana va avea loc o pauza.

In cazul in care iti doresti sa oferi flori actorilor care au urcat pe scena, trebuie sa stii ca acestea se ofera doar marilor artisti sau actritelor care se afla la inceput de drum.

De asemenea, este foarte important sa iti inchizi telefonul mobil si sa nu incepi diverse discutii in timpul spectacolului.

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

Slujbele de la Catedrala Mitropolitana din Timisoara in Saptamana Patimilor

Publicat

pe

De

 

 

Săptămâna Mare este diferită de cele 40 de zile de post care au trecut. Este cea mai veche perioadă de post din istoria bisericii.

Programul slujbelor la Catedrala Mitropolitană Timișoara în Săptămâna Mare:

Luni, 2 aprilie 2018
– Ora 18,00 Denie

Marți
– Ora 8,00 Ceasurile și Obednița, urmate de Sfânta Liturghie a Darurilor Înainte Sfințite la ora 9,30
– Ora 18,00 Denie

Miercuri
– Ora 8,00 Ceasurile și Obednița Urmate de Sfânta Liturghie a Darurilor Înainte Sfințite la ora 9,30
– Ora 18,00 Denie

Joi
– Ora 8,00 Ceasurile și Obednița
– Ora 9,30 Liturghia Sfântului Vasile Cel Mare
– Ora 18,00 Denia Celor 12 Evanghelii

Vineri
– Ora 8,00 Ceasurile Împărătești
– Ora 15,30 Punerea În Mormânt A Domnului
– Ora 19,00 Denia Prohodului Domnului

Sâmbătă
– Ora 7,30 Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile Cel Mare
– Ora 24,00 Slujba Învierii Domnului

Duminică (Duminica Învierii)
– Ora 9,30 Sfânta Liturghie Arhierească
– Ora 18,00 A Doua Înviere A Domnului Urmată De Concertul Corului Catedralei Mitropolitane.

 


Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

Duminica de Florii, slujbe si concert religios la catedrala. Semnificatia ramurilor de salcie

Publicat

pe

De

 

„Duminica Floriilor sau, așa cum o cunoașteam cu toții, Duminica Intrării Domnului Nostru Iisus Hristos în Cetatea Ierusalimului, este una dintre cele mai frumoase duminici pe care le avem din perioada Postului Mare până la Sfintele Paști. Este o duminică deosebit de importantă pentru noi, având în vedere că ne amintește de intrarea Domnului nostru Iisus Hristos în Cetatea Ierusalimului, când a fost întâmpinat de mulțimi de oameni ce își puneau hainele înaintea Lui și strigau: Osana, bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului. Acest cuvânt Osana, care înseamnă Dumnezeu mântuiește sau Doamne mântuiește-ne, se utiliza adesea când intrau regii după o victorie într-o cetate.

Însă, de această dată, oamenii strigau la Mântuitorul Hristos osanale având credința că ar fi Iisus Hristos cel care este Mesia prezis de prooroci, dar pe care-l vedeau ca pe un împărat ce vine să-i elibereze din robia romană. Mulțimile de oameni au venit la Ierusalim dintr-un motiv foarte important. Domnul Iisus Hristos S-a aflat cu câteva zile înainte în Betania, într-un loc foarte cunoscut lor la acel moment pentru faptul că acolo avea să învie pe Lazăr din morți. Acest fapt nemaicunoscut până atunci, ca cineva să învie din morți, avea să fie o minune pe care oamenii o așteptau în alt fel, adică minunea de fi eliberați din robia romană.

Domnul Iisus Hristos intră în Cetatea Ierusalimului ca un Împărat al Sufletelor, blând și smerit cu inima, așa cum ne spune Sfânta Scriptură. El intra în Ierusalim pentru a fi mielul lui Dumnezeu, pentru a se aduce ca jertfă pentru eliberarea oamenilor, dar nu de o stăpânire omenească, ci pentru a-i elibera pe oameni din robia păcatelor”, a spus preotul Zaharia Pereș, consilier cultural la Arhiepiscopia Timișoarei.

Duminică, la catedrala mitropolitană, în Timișoara, de la ora 9:30 a început Sfânta Liturghie Arhierească, la ora 18 va avea loc Denia, iar la ora 19:30 se va desfășura un concert de imnuri religioase cu Corala “Epifania”.

Ramurile verzi de salcie pe care le poartă credincioșii și preoții în mâini reprezintă amintirea ramurilor de finic ce erau purtate de copii la intrarea Mântuitorului în Ierusalim. De ce se purtau ramuri de finic?

„Pentru că finicul, palmierul sau curmalul, în Orient, este cel mai înalt arbore din orient și reprezintă bucuria vieții care stăpânește deasupra morții. Tradiția creștină spune că ramurile de salcie, aceste ramuri binecuvântate de Dumnezeu, provin și de la faptul că Maica Domnului avea să treacă un pârâu pentru a ajunge la crucea de pe Golgota și a rugat toate buruienile și toți arborii din jurul pârâului să o ajute să treacă, însă niciunul nu a ajutat-o, doar salcia și-a întins ramurile și astfel Maica Domnului a trecut dintr-o parte în cealaltă. Din acel moment, salcia a devenit un arbore binecuvântat de Dumnezeu”, a mai spus Zaharia Pereș.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Timiș

TurismO oră inainte

Mergem pe Litoralul romanesc cu CFR?

Deschiderea sezonului estival 2019 a avut loc începând cu luna mai, mai exact cu data de 1 mai ca în...

Exclusiv16 ore inainte

Fals si uz de fals la Politia Locala Ploiesti/Mason in Serviciul de Interventie Rapida (“mascatii” institutiei)

Aproape 1.000 de loji masonice cu venituri nefiscalizate se ascund în spatele a mai puțin de 36 de ONG-uri. În...

Exclusiv2 zile inainte

Editorial / Microbii în costumele lor scumpe, ce au ajuns șefi peste prostime

ALDE Mehedinţi a fost în mod sigur revelaţia ultimului  scrutin parlamentar din anul 2016 în judeţ. A obţinut în judeţ...

Exclusiv3 zile inainte

SRI nu are competente teritoriale în exterior/ Cât de incompetent profesional ca lucrător pe informatii/contrainformații este Coldea?

Cum poți construi ilegal într-o arie protejată cu voie de la Romsilva și Tribunal? O fâneață dintr-o zonă protejată dintr-un...

Exclusiv4 zile inainte

Florin Diaconu ocupa functia de director la APM PRAHOVA- in mod ILEGAL/Florin Diaconu este mai presus de lege?!.

Card de credit cu 55 zile fără dobândă. Card de credit 30 zile cu dobândă zero și fără comisioane. Mesaje...

Exclusiv5 zile inainte

Comunicat de Presa

Vineri, 17.05.2019, începând cu ora 11:30, va avea loc la HOTEL CENTRAL Ploiești, sala ALFA (etaj 2), ședința de lucru...

Exclusiv6 zile inainte

BOMBA ZILEI/Directorul Ziarului Incisiv de Prahova intra in politica/Vicepresedinte UNPR si presedinte UNPR Organizatia Municipiului Ploiesti

O bomba in adevaratul sens al cuvantului  a intrat chiar in redactia ziarului Incisiv de Prahova. Ofiterul SRI, in rezerva,...

Care sunt cele mai grave greșeli SEO? Care sunt cele mai grave greșeli SEO?
Afaceri6 zile inainte

Care sunt cele mai grave greșeli SEO?

La ora actuală există o cantitate impresionată de articole, tutoriale, ghiduri și filmulețe pe YouTube care ne învață să facem...

Exclusiv7 zile inainte

Audiere ‘BOMBĂ’ la SIIJ/Nu are alta varianta decât sa-si denunțe fosta amantă de conjunctura

Florian Coldea, este așteptat pentru audieri joi, 16 mai, de către procurorii Secției de anchetare a magistraților în dosarul Laurei...

UncategorizedO săptămână inainte

VIVE PRO EYE ESTE LANSAT ÎN EUROPA

Sistemul VR pentru companii poate fi achiziționat de pe website-ul Vive.com și din portofoliul retailerilor selectați din peste 25 de...

ExclusivO săptămână inainte

TELEKOM scumpeste abonamentele unilateral

TELEKOM scumpeste abonamentele unilateral, cui nu-i convine nu are incotro (toti fac la fel). Mi-a scumpit abonamentele cu aproximativ 13...

ExclusivO săptămână inainte

Sinteza zilei/Pușcăriașii își execută pedepsele în condiții inumane? /Atunci, PSD-ule, copiii cum sunt tratați?/PRIN EXTERMINARE UMANĂ?

Am aflat cum, de ce și de cine a fost protejat fiul lui Dragnea la Drobeta! Dragnea jr., a fost...

ExclusivO săptămână inainte

EXCLUSIV/PROMO/MARTI, 14.05.2019, Incisiv de Prahova va devoala “MAFIA” de la varful ITM Bucuresti/DOCUMENTE

Iar PSD Mehedinți este construit pe aceeași structură a PCR de dinainte de 1989… Să vezi și să nu crezi!...

Cultură2 săptămâni inainte

Iata cateva din avantajele folosirii unui calculator de salariu online

Una dintre problemele care sunt abordate in mod constant, este cum se calculeaza sumele datorate salariatului, tinand seama de deducerile...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Partidul -Stat, Aladin Georgescu, ori despre cum arată corupţia din PSD Mehedinți!

,,În Mehedinți timpul a rămas în loc. Dacă ai avut ocazia să vizitezi,  Timișoara, Târgu Jiu, Craiova, dar chiar Reșița...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Colosal/Declaratii “inedite” ale ofiterului VASILE Marian DE LA STS, in fata instantei

Ieri s-a judecat un nou termen in dosarul penal inventat lui Cezar Stoichiciu de uneltele lui Negulescu Mircea de la...

Știrile Săptămânii