Connect with us

Cultură

Masinile de epoca pun stapanire din nou pe Timisoara. O noua editie a Retroparadei primaverii

Publicat

pe

 

 

A cincea ediție a Retroparadei Primăverii va avea loc în 21 aprilie. Manifestarea va începe cu expunerea mașinilor de epocă pe platoul din fața Operei Române din centrul Timișoarei, între orele 10:30-13:00.

De la ora 13, șoferii acestor minunății pe roți vor pleca în paradă, însoțiți de echipaje ale Poliției Rutiere pe principalele bulevarde ale urbei de pe Bega, cu oprire la un restaurant din oraș unde se va desfășura Șueta Colecționarilor.

Organizatorul Vlad Capotescu, președintele Filialei Timiș a Retromobil Club România, estimează o participare a cel puțin 40 de vehicule istorice.

Cartea ”Automobilele în Timișoara interbelică”, semnată Vlad Capotescu, editată într-o nouă ediție, cea de-a doua, va fi disponibilă pentru cei interesați.

 


Facebook Comments

Cultură

Philips TV lansează „The One” într-un pachet exclusiv

Publicat

pe

Vizionarea în liniște a unui eveniment important este pe cale să devină o experiență unică și mai captivantă. În dezvoltarea televizorului 7304, cele mai recente tehnologii se îmbină pentru a da naștere unui model din seria Performance Philips TV: The One, televizorul complet. Tehnologia Ambilight pe 3 laturi actualizată ridică încă o dată ștacheta, pentru o experiență extraordinară de televiziune. Datorită designului subțire și suportului în formă de T, acest televizor se integrează perfect într-un decor modern.

Funcții inteligente, inclusiv control vocal AI 

Televizorul 7304 se adresează unei game diverse de consumatori, fie ei telespectatori sau gameri. Modelul va fi disponibil în mai multe dimensiuni și va include cele mai bune funcții ale altor serii, precum:

 • Tehnologia unică Ambilight de la Philips.
 • Procesorul de imagine Philips P5.
 • HDR Smart 4K.
 • Dolby Vision șiDolby Atmos. Imagine și sunet, ca la cinema.
 • Android TV cu Google Assistant – suportă Amazon Echo și

Telespectatorii și gamerii vor putea da comenzi vocale către televizorul Philips Android. Astfel, aceștia vor putea alege să joace un joc, să vizioneze Netflix sau chiar să preia controlul dispozitivelor smart home compatibile cu Google-Assistant, fără a se ridica de pe canapea.

Vizionare prin excelență

„The One” dispune de toate specificațiile tehnice unice disponibile în gama mid-range. În cele din urmă, televizorul 7304 se adresează unui public mai larg și mai divers de consumatori, oferind un raport mai bun calitate/preț.

Consumatorii care doresc să-și cumpere un televizor, nu trebuie să se gândească prea mult. Seria Performance de la Philips oferă o gamă largă de modele care oferă divertisment în confortul propriei case. Iar cu procesorul P5 de a treia generație, va fi disponibilă cea mai actualizată versiune a unui model de înaltă performanță care aduce beneficii îmbunătățite, cum ar fi:

 • Imagini calitative și realiste.
 • Reducere a zgomotului de imagine,claritate și contrast îmbunătățite din toate su
 • Detalii cu adevărat impresionante, care nu se mai pierd în zonele foarte întunecate.

Televizorul Philips seria 7304 va fi disponibil în 6 dimensiuni de ecran diferite (primele 2 cifre din cod reprezintă diagonala în inch):

 • 43PUS7304
 • 50PUS7304
 • 55PUS7304
 • 58PUS7304
 • 65PUS7304
 • 70PUS7304

Despre TP Vision

TP Vision este un jucător cheie pe segmentul divertismentului digital video la nivel mondial. TP Vision se axează pe dezvoltarea, producerea şi comercializarea televizoarelor (Europa, Rusia, Orientul Mijlociu, America de Sud, India şi anumite ţări din regiunea Asia-Pacific) și produselor audio Philips (la nivel global). Realizăm acestea prin îmbinarea experienţei noastre în design şi moştenirii Philips în inovaţie TV cu excelenţa operaţională, flexibilitatea şi viteza tehnologiei TPV. Toate aceste atuuri ne permit să aducem pe piaţă televizoare de înaltă calitate: inteligente şi uşor de utilizat, cu un design sofisticat. Credem în produse care le oferă consumatorilor o experienţă audio și TV superioară. Datorită televizoarelor Philips, TP Vision este lider global pe piaţa de ospitalitate. TP Vision este licenţiatul exclusiv de brand al televizoarelor Philips pentru ţările menţionate mai sus și pentru produsele audio Philips la nivel global. TP Vision are aproape 2.000 de angajaţi în mai multe zone de pe glob şi este deţinută 100% de TPV, producător TV mondial de top de monitoare şi LCD, care vinde şi comercializează televizoarele Philips în China. De-a lungul anilor, grupul TPV a reuşit să stimuleze propria dezvoltare profitând de economiile de scară şi competenţele sale principale în cercetare şi dezvoltare, producţie, eficienţă logistică şi calitate.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

Iata cateva din avantajele folosirii unui calculator de salariu online

Publicat

pe

Una dintre problemele care sunt abordate in mod constant, este cum se calculeaza sumele datorate salariatului, tinand seama de deducerile fiscale si calculul contributiilor la fonduri (CAS, pensii, somaj, impozit salariu etc.). Pentru a face acest lucru a fost dezvoltat un calculator salariucalculator salariu netcalculator salariu brut care poate calcula exact salariul net din salariul brut, efectuand anumite calcule. Pentru aceasta, trebuie doar sa introduci salariul brut pentru a afla salariul net sau salariul net pentru a afla salariul brut, adica cel specificat, cel mai adesea in contractul de munca.
Pentru a face acest lucru pe cont propriu, nu este atat de usor daca nu esti initiat, deoarece, in paralel cu calculul salariilor pe luna, ar trebui sa calculezi valoarea impozitului care trebuie retinuta, precum si cuantumul primelor de asigurare pentru pensie, asigurari sociale, medicale, asigurari de accidente etc.

Un calculator salariucalculator salariu netcalculator salariu brut este simplu si convenabil de folosit si te va ajuta sa faci aceste calcule, fara bataie de cap. Un calculator salariu ofera doua optiuni de calculare:

1. Calculator salariu brut. Specifica salariul brut, iar calculatorul va calcula exact sumele contributiilor la fonduri, spunandu-ti exact ce salariu vei lua in mana, adica salariul net.

2. Calculator salariu net. Specifica cat de mult ar trebui sa primesti in mana, adica salariul net, iar calculatorul va include suma inainte de impozitare, impozitul pe venitul personal si sumele contributiilor, redandu-ti salariul brut. Algoritmul de calcul ia in considerare ratele efective in 2018 sau 2019, in functie de fiecare caz:

 • impozitul pe venit

 • asigurarea de pensie  
 • asigurarea in cazul invaliditatii temporare si a maternitatii  
 • asigurare medicala
 • asigurarea impotriva accidentelor industriale. Trebuie sa stii ca rata depinde de clasa de pericol a muncii, care este atribuita in functie de activitatea principala a antreprenorului sau organizatiei individuale. Aceasta reprezinta rata efectiva pentru clasa 1 a riscului profesional. 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

Cum trebuie sa ne comportam cand mergem la teatru?

Publicat

pe

De

Daca esti unul dintre acei oameni care nu rateaza nici un spectacol de teatru, cel mai probabil esti la curent cu modul in care trebuie sa te comporti in interiorul salii de spectacol si ce trebuie sa faci in anumite situatii.

Teatrul este acea arta, acea posibilitate de divertisment care se intampla live, actorii urca pe scena si isi joaca rolul, transmitand emotii, stari si sentimente care ajung pana la oamenii din public.

In cazul in care nu iti doresti sa stai minute in sir pentru a astepta sa iti vina randul sa cumperi bilete de teatru la o anumita piesa care va avea loc la teatrul din localitatea unde locuiesti, cea mai simpla varianta de a ajunge in posesia biletului este sa accesezi site-ul online Entertix, caci acolo gasesti spre vanzare bilete la teatru la diverse piese, din diverse orase de pe teritoriul tarii noastre.

Modul de achizitie al acestor bilete de teatru de pe site este deosebit de simplu si o data cu alegerea piesei de teatru care te intereseaza, esti ghidat pas cu pas pana la finalizarea comenzii.

Poti opta pentru achizitia de bilete teatru Gong, bilete teatru Ion Creanga, bilete teatru Sibiu sau bilete teatru Iasi, in functie de locul in care te afli si unde vrei sa vizionezi spectacolul de teatru.

Pe Entertix exista posibilitatea de a alege si bilete teatru copii, caci si pentru acestia au loc diverse piese care se potrivesc varstei lor. Atunci cand vrei sa le transmiti copiilor dragostea pentru acest tip de arta, este recomandat sa le dai propriul exemplu, sa fii unul dintre acei oameni care merge regulat la teatru, pentru piese de teatru din diverse categorii, iar daca este posibil, si piesa este potrivita categoriei lor de varsta, poti chiar veni impreuna cu copilul sau copiii la acea reprezentatie aleasa de tine.

Inainte de a ajunge in sala de spectacol, copiilor le trebuie explicate anumite reguli de buna purtare in interiorul salilor de teatru si in timpul reprezentatiei. Astfel, este foarte important sa stie ca exista un anume cod vestimentar, ca trebuie sa vina imbracati elegant, dar ca trebuie sa aiba si o conduita potrivita unui astfel de eveniment. In functie de tipul de piesa, trebuie sa te imbraci cat mai potrivit, chiar elegant, in cazul in care are loc o premiera sau ai bilete de teatru la loja.

Atunci cand trebuie sa participi la un spectacol si ai deja achizitionate bilete de teatru, este recomandat sa se ajunga cu cel putin un sfert de ora inainte de inceperea piesei, caci este posibil sa fie formata o coada la intrarea in sala si trebuie sa ai suficient timp pentru a ajunge pe locul tau. Daca vei intarzia, este recomandat sa nu ii deranjezi pe ceilalti spectatori pentru a ajunge la locul tau, ci trebuie sa astepti pana va avea loc o pauza.

In cazul in care iti doresti sa oferi flori actorilor care au urcat pe scena, trebuie sa stii ca acestea se ofera doar marilor artisti sau actritelor care se afla la inceput de drum.

De asemenea, este foarte important sa iti inchizi telefonul mobil si sa nu incepi diverse discutii in timpul spectacolului.

 

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Timiș

Exclusiv7 ore inainte

Un nou caz “Caracal” la Mizil/POLIŢIA ORAŞULUI MIZIL controlata de gruparile de crima organizata/ Violuri musamalizate si dosare fabricate

Procurorul Mircea Negulescu a declarat luni, 23.10.2017, la Înalta Curte de Casație și Justiție, că „a fugit de acasă” împreună...

ExclusivO zi inainte

Conducerea IPJ Prahova reactioneaza prompt si profesional in urma dezvaluirilor ziarului Incisiv de Prahova

Procurorul Mircea Negulescu a declarat luni, 23.10.2017, la Înalta Curte de Casație și Justiție, că „a fugit de acasă” împreună...

Exclusiv2 zile inainte

BNR a majorat dobânzile prea puțin și prea târziu

Am afirmat repetat că BNR a majorat dobânzile prea puțin și prea târziu, iar astăzi avem încă o confirmare. Se...

Exclusiv3 zile inainte

PROMO/Un militian din cadrul IPJ Prahova camatar, cu drogurile in “nari” si sifonarea datelor catre clanurile mafiote si retelele de prostitutie

După ce anul trecut si in acest an primarul Adrian Dobre a avut libertatea să se ocupe de bunăstarea angajaţilor...

Exclusiv4 zile inainte

GRUPUL DE CRIMA ORGANIZATA DIN PRAHOVA COORDONAT DE DNA ST PLOIESTI SI “ORORILE” COMISE (IV)

GRUPUL DE CRIMA ORGANIZATA DIN PRAHOVA COORDONAT DE DNA ST PLOIESTI era compus din urmatorii: procurorul NEGULESCU MIRCEA procurorul Onea...

Exclusiv6 zile inainte

Lotul de JUDO PETROLUL 1983-1986 FELICITA echipa de medici Dr. Dan Ioan Mihalache si Dr. Doru Stoian, din cadrul SPITALULUI JUDETEAN DE URGENTA PLOIESTI PRAHOVA

Nu ne vom referi in acest articol despre vizita celor de la DIICOT ST Ploiesti efectuata ieri la sediul Politiei...

Exclusiv7 zile inainte

Scandalul Caracal – Statul roman, prins intre opinia publica si scutul de la Deveselu

Nu ne vom referi in acest articol despre vizita celor de la DIICOT ST Ploiesti efectuata ieri la sediul Politiei...

ExclusivO săptămână inainte

Procuroarea activista, pupici cu lipici. Show total la volan! (Video)

Cotidianul a descoperit un nou exemplu de „asa nu” in randul procurorilor! Si Doamne fereste ce exemplu! Este vorba despre...

ExclusivO săptămână inainte

Procuror DNA, amenințat de șeful Poliției!

Nu ne vom referi in acest articol despre vizita celor de la DIICOT ST Ploiesti efectuata ieri la sediul Politiei...

ExclusivO săptămână inainte

Un fost sef STS, sefi si politisti locali din Politia Locala Ploiesti sunt acuzati de inducere în eroare a organelor judiciare, mărturie mincinoasă

Nu ne vom referi in acest articol despre vizita celor de la DIICOT ST Ploiesti efectuata ieri la sediul Politiei...

Exclusiv2 săptămâni inainte

IN TENEBRELE JUSTITIEI „INDEPENDENTE”, DESFIINTATI DNA-ul!!!

In Octombrie 2014 am plecat la Paris, pentru un examen medical, la Spitalul American, precizeaza fostul sef SPP,Dumitru Iliescu. Doar...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Editorial/Ne plîngem că Statul nu are autoritate. Din nefericire așa este

Cerem redeschiderea dosarului minorelor,  eleve de liceu, din Drobeta Turnu Severin,  care a fost musamalizat de DIICOT Craiova, în care...

Eveniment2 săptămâni inainte

Iridex Group Plastic anunta receptia la finalizarea lucrarilor de canalizare in judetul Giurgiu, localitatea Toporu

Comuna Toporu din judetul Giurgiu, mai aproape de Europa, prin implementarea acestui proiect de canalizare cu bani europeni Iridex Group...

Exclusiv2 săptămâni inainte

“Aţi fost şi sunteţi mână în mână cu clanurile interlope”/”Eu nu-i înghit gulgutele lui ca toţi proştii din presă”

GRUPUL DE CRIMA ORGANIZATA DIN PRAHOVA COORDONAT DE DNA ST PLOIESTI era compus din urmatorii: procurorul NEGULESCU MIRCEA procurorul Onea...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Dorinta statului paralel si a a campului tactic de control global a intregii populatii a Romaniei prin intermediul comunicatiilor electronice!

GRUPUL DE CRIMA ORGANIZATA DIN PRAHOVA COORDONAT DE DNA ST PLOIESTI era compus din urmatorii: procurorul NEGULESCU MIRCEA procurorul Onea...

Exclusiv2 săptămâni inainte

GRUPUL DE CRIMA ORGANIZATA DIN PRAHOVA COORDONAT DE DNA ST PLOIESTI SI “ORORILE” COMISE (III)

GRUPUL DE CRIMA ORGANIZATA DIN PRAHOVA COORDONAT DE DNA ST PLOIESTI era compus din urmatorii: procurorul NEGULESCU MIRCEA procurorul Onea...

Știrile Săptămânii