Connect with us

Eveniment

Se fac angajări în acest domeniu! „Oferim salarii de 1.000 de euro, dar nu găsim oameni” | TimisAZI

Publicat

pe

Felix Pătrăşcanu, fondator şi managing partner FAN Courier, cel mai mare jucător din piaţa estimată la 500 milioane euro, a declarat pentru Capital că face continuu angajări şi numai în Bucureşti are nevoie să angajeze cel puţin 100 de persoane.

„Să găsim oameni este cea mai mare provocare. La noi, un şofer poate atinge venituri de 4.000-5.000 lei net pe lună, cu bonusuri, trecând nişte trepte. E o meserie destul de dură, se circulă foarte mult noaptea, cu infrastructura pe care o avem în România. Noi chiar am făcut un studiu şi am încercat să vedem ce-i motivează pe aceşti oameni şi ce îşi doresc. Salariul şi venitul au ieşit pe locul trei! Ei îşi doresc în primul rând un loc de muncă prietenos, cu şefi ‘smart’, iar programul să fie fix, să nu stea peste program”, a declarat pentru Capital Felix Pătrăşcanu.

El spune că FAN Courier are un deficit de 100 de oameni doar în Bucureşti, şi nu numai pe partea de curierat.

Afacerea numără circa 6.000 de angajaţi, din care jumătate în Bucureşti. Până la finalul anului, compania va ajunge la peste 6.200 de angajaţi în întreaga reţea.

„La nivel naţional, vom continua să angajăm, suntem într-o continuă recrutare. Recrutăm zi de zi”, a subliniat omul de afaceri.

În plus, acesta se teme că şoferii vor continua să se angajeze în afara ţării pe salarii mai bune.

„De exemplu, un şofer român care pleacă în Marea Britanie este angajat imediat, nu trec două zile. Ce se va întâmpla după Brexit, încă nu ştim. De asemenea, Germania a anunţat că are un deficit de forţă de muncă de un milion de persoane”,  precizat el.

Felix Pătrăşcanu a vorbit totodată şi problemele care apar la livrarea pachetelor de Black Friday sau de sărbători.

„Ne-am descurcat destul de bine de Black Friday, chiar dacă nu am avut în toată ţara toate posturile ocupate, dar greul, observ eu, că de-abia acum vine. Pentru că vine Moş Nicolae, vine Crăciunul, oamenii cumpără, avem o mulţime de comenzi, este record. Sunt multe expediţii de făcut. Sper să ne ajute şi vremea”, a subliniat el.

 

Compania estimează că piaţa de curierat a atins pragul de 500 milioane euro.

Facebook Comments

Eveniment

Care este orașul din România cu cel mai riscant mediu de afaceri și domeniile în care trebuie să te gândești de două ori îniante să investești | TimisAZI

Publicat

pe

De

Atunci când vine vorba de a defalca datele, observăm că Bucureştiul are cel mai riscant mediu de afaceri, judecând după numărul mare de firme aflate în dificultate.  1372 de insolvenţe, 1646 de firme suspendate, 10446 societăţi radiate şi 5779 firme dizolvate în primele 10 luni din 2018, arată o analiză a Sierra Quadrant, unul dintre principalii jucători din piaţa insolvenţei.

În topul firmelor intrate în insolvenţă în 2018, Capitala este urmată de judeţele Bihor (487), Timiş (374), Constanţa (362), Iaşi (337), Cluj (257), Braşov (232). La polul opus se află judeţele Covasna (42), Sălaj (46), Botoşani şi Călăraşi (49), Mehedinţi (53), Gorj (54), Teleorman (56), Ialomiţa (57) şi Dâmboviţa (59). Interesant este şi faptul că în Satu Mare s-a înregistrat cea mai ridicată creştere a numărului de firme intrate în insolvenţă, de 69,4%.

Dacă vorbim de domeniile cu cel mai ridicat grad de risc, comerţul se află pe primul loc cu cu 2210 insolvenţe, 4557 de suspendări de activitate, 18342 firme radiate şi 9166 de firme dizolvate la nivel naţional.

„Urmează construcţiile, tranzacţiile imobiliare, sectorul HORECA şi transporturile, domenii cu un grad ridicat de risc. Iar din urmă vin puternic serviciile şi activităţile culturale, sectoare în care s-au înregistrat şi cele mai ridicate rate de radieri faţă de anul precedent, de peste 30%”, arată analiza.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Previziuni sumbre! Un adevărat ciclon amenință economia mondială. Când vine criza | TimisAZI

Publicat

pe

De

Euler Hermes, liderul global în asigurarea de credit comercial şi recunoscut specialist în domeniul garanţiilor şi al colectării creanţelor, prin intermediul departamentului de Cercetare Economică, prezintă într-o analiză trimisă pe adresa redecaţiei perspectivele economice la nivel global pentru semestrul trei al acestui an şi avertizează că un adevărat ciclon ameninţă economia globală. Pe măsură ce 2018 se încheie, devine clar că ceea ce părea o posibilă recesiune în 2019 este mult mai probabilă astăzi decât acum un an.

Un adevărat ciclon ameninţă economia globală. Prin forţa sa de a influenţă economia globală, Statele Unite se află în mijlocul ciclonului, trimiţând valuri de şoc şi incertitudine către restul lumii. În timp ce China, Japonia şi zona euro se află în vârful stabil al ciclonului, capabile să absoarbă şocurile, pieţele emergente se află în vartejul instabil. Cu toate acestea, anticipăm că economia globală poate provoca o astfel de furtună, iar creşterea PIB-ului mondial ar trebui să rămână rezistentă în 2018 şi 2019.

Zona euro rămâne în vortexul stabil al economiei globale, deoarece marjele sale pot absorbi şocurile externe negative ale lichidităţii şi ale incertitudinii comerciale. Cu toate acestea, după + 2,6% în 2017, cel mai mare din ultimii 10 ani, creşterea PIB-ului ar trebui să încetinească până la + 2,1% şi + 1,8% în 2018 şi, respectiv, 2019. Se aşteaptă ca firmele să investească, deoarece încă se bucură de marje mari şi de costuri de finanţare scăzute. Creşterea cifrei de afaceri a societăţilor nefinanciare a fost de aproximativ 5-6% anual în Germania, Franţa şi Spania, şi puţin peste 3% în Italia. Deciziile privind investiţiile şi angajările vor fi încurajate de un vânt favorabil pentru exporturile italiene, pe fondul creşterii tensiunilor comerciale globale şi a incertitudinii crescute a politicii interne ca urmare a formării unui guvern populist de coaliţie.

 

Țările est-europene continuă să beneficieze de recuperarea din zona euro şi de activitatea continuă de investiţii puternice datorită unei absorbţii îmbunătăţite a fondurilor UE. Cu toate acestea, în ultimii doi ani, acest lucru a favorizat acumularea de dezechilibre şi a crescut riscul de supraîncălzire. Acesta a fost cazul pentru Turcia şi România, şi mai recent pentru Ungaria.

 

În Turcia, greşelile politice continue au condus la o criză a monedei şi a balanţei de plăţi care a izbucnit în trimestrul al treilea din 2018, iar economia se îndreaptă acum spre o aterizare dură şi spre recesiune.

În România, începând cu 2018, observăm o timidă încercare de înăsprire monetară, economia va înregistra o încetinire puternică, iar inflaţia se situează în continuare în jur de 5%.  

„Deşi trendul inflaţiei a înregistrat o uşoară decelerare începând din luna iunie (+5.4%) până în octombrie (+4.3%) pe seama preţurilor mărfurilor alimentare (+3.7%), nivelul rămâne în continuare ridicat. Creşterea continuă a deficitului de cont curent din ultimii trei ani (+38.5% la nouă luni faţă de anul trecut) pare că s-a ajustat parţial prin inflaţie şi mai puţin prin cursul de schimb. O continuare a acestui efect ar duce povara ajustării tot pe seama inflaţiei. Diferenţa sensibilă între prognozele guvernului de creştere peste 5% a PIB în 2018 şi estimările în scădere ale Comisiei Europene de la 4.1% în vară la 3.6% în toamnă sugerează că decalajul între consum şi investiţii (în scadere în primul semestru) în formarea PIB ar putea continua, favorizat fiind consumul”, spune Mihai Chipirliu, Head of Risk Analysis, Euler Hermes Services Romania.

În alte părţi din Europa Centrală, pieţele forţei de muncă s-au supraîncălzit, dar fără niciun impact asupra inflaţiei sau a economiei până în prezent.

În Rusia, sancţiunile noi şi mai severe din partea S.U.A. au afectat negativ pieţele financiare şi ar trebui să influenţeze activitatea investiţională şi creşterea pe termen mediu. Orice impact pe termen scurt asupra economiei a fost în cea mai mare parte compensat de creşterea preţurilor la petrol şi de creşterea producţiei de petrol în 2018. Sectoarele bancar, al energiei, al transportului aerian şi al comerţului internaţional ar fi cele mai afectate. Totuşi, creşterea anuală va rămâne subjugată în jurul valorii de + 1,6% în 2018-2019, deoarece rigidităţile structurale persistă.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

S-a terminat! Se anunță sfârșitul lui Liviu Dragnea! Klaus Iohannis are cale liberă | TimisAZI

Publicat

pe

De

Aproximativ 70% dintre romani isi doresc schimbarea Guvernului Dancila, dezvaluie un sondaj realizat de Biroul de Cercetari Sociale (BCS) la cererea Fundatiei Miscarea Populara.

Potrivit Adevarul, aproape 70% dintre romani nu au incredere deloc in liderul PSD, Liviu Dragnea. Un procentaj asemanator este valabil si in cazul premierului Viorica Dancila – 68%.

De asemenea, 45% dintre cetateni nu au incredere deloc in liderul Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Presedintele Klaus Iohannis sta putin mai bine la capitolul incredere, procentajul in cazul sau fiind astfel: 12% au foarte multa incredere, 28% multa incredere, 36% putina, iar 24% nu au incredere deloc.

In ce priveste Guvernul Dancila, 69% dintre respondenti au raspuns ca acesta ar trebui schimbat, 21% ca ar trebui mentinut mai departe, iar 10% au optat sa raspunda „nu stiu”.

La sondaj au participat 1087 de persoane, cu varsta peste 18 ani, cu domiciliul in 128 de localitati urbane si rurale selectate din toate judetele tarii.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Timiș

Eveniment12 minute inainte

Care este orașul din România cu cel mai riscant mediu de afaceri și domeniile în care trebuie să te gândești de două ori îniante să investești | TimisAZI

Atunci când vine vorba de a defalca datele, observăm că Bucureştiul are cel mai riscant mediu de afaceri, judecând după...

Eveniment2 ore inainte

Previziuni sumbre! Un adevărat ciclon amenință economia mondială. Când vine criza | TimisAZI

Euler Hermes, liderul global în asigurarea de credit comercial şi recunoscut specialist în domeniul garanţiilor şi al colectării creanţelor, prin...

Eveniment4 ore inainte

S-a terminat! Se anunță sfârșitul lui Liviu Dragnea! Klaus Iohannis are cale liberă | TimisAZI

Aproximativ 70% dintre romani isi doresc schimbarea Guvernului Dancila, dezvaluie un sondaj realizat de Biroul de Cercetari Sociale (BCS) la...

Eveniment6 ore inainte

Toți pensionarii sunt vizați! Se anunță modificări cheie la Legea Pensiilor. Cine va avea de suferit | TimisAZI

Ulterior dezbaterilor în comisiile parlamentare de specialitate, va fi dat votul asupra proiectului de lege, într-unul din plenurile Camerei Deputaţilor,...

Eveniment14 ore inainte

Accident grav la Exalton! Cei de la Kanal D în stare de șoc | TimisAZI

Dacă războinicul a rămas încă în competiţie şi va încerca să reintre în joc, ei bine colega lui a avut...

Eveniment16 ore inainte

Donald Trump a explodat! Cu cine a șters pe jos președintele american | TimisAZI

“Mike Pompeo face o treabă foarte bună, sunt foarte mândru de el. Predecesorul lui, Rex Tillerson, nu avea capacitatea mentală...

Eveniment18 ore inainte

Mare atenție! Cine va primi bani în plus în Decembrie. Vezi dacă te afli pe lista | TimisAZI

Veștile sunt bune, mai ales acum în prag de sărbatori.Dacă până în prezent doar cei care lucrau la stat se...

Eveniment19 ore inainte

PSD reacționează la Alianța Vestului! Cum este văzută inițiativa printre social-democrați | TimisAZI

Adrian Bourceanu, consilier judeţean şi membru în CJEX PSD Neamţ, s-a arătat critic la adresa acetui proiect.  „Aud că s-a...

Exclusiv20 de ore inainte

VLOGGERI DE ROMANIA/Theodora Cotofana, o tanara speranta in acest domeniu (II)

In era video ei au milioane de fani printre adolescentii romani. Distreaza, dar si influenteaza tanara generatie. Nu sunt nici...

Eveniment21 de ore inainte

Puțini știu asta despre ea! Cântăreața super celebră care nu a absolvit nici liceul | TimisAZI

Este frumoasă, bogată și extrem de cunoscută în întreaga lume și a avut colaborări cu nume grele din industrie. Totuși,...

Eveniment23 de ore inainte

Presa de peste ocean a făcut anunțul. Demiterea lui Donald Trump este aproape | TimisAZI

Suspiciunile referitoare la activităţile electorale ale lui Donald Trump, vizând contacte cu Rusia şi efectuarea de plăţi pentru evitarea unor...

EvenimentO zi inainte

Lovitură devastatoare pentru români! Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie. Victor Ponta a dat cărțile pe față | TimisAZI

Liderul Pro România Victor Ponta a afirmat duminică, într-o conferinţă de presă, că pensiile vor fi mai mici în ianuarie,...

EvenimentO zi inainte

Ponta atacă iar Guvernul Dăncilă! Milioane de români vor fi afectați. Este vorba de noua lege a pensiilor | TimisAZI

Liderul Pro România a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, că noul proiectul al Legii pensiilor va ajunge la Camera...

EvenimentO zi inainte

Vine urgia peste România! De când revine vremea rea! Alertă de viscol! | TimisAZI

Aşadar, conform Antena 3, începând cu săptămâna viitoare, se va instala iarna grea peste ţara noastră.În doar trei săptămâni, avem parte...

EvenimentO zi inainte

o concurentă a fost luată cu salvarea | TimisAZI

Primul concurs în care nu au mai contat deloc echipele s-a desfăşurat sâmbătă, iar miza a fost 10.000 de lei...

Eveniment2 zile inainte

Iohannis nu va candida la prezidențiale! Dezvăluirea care aruncă în aer scena politică! Strategia neașteptată a adversarilor! Cine-i va lua locul | TimisAZI

Toate acestea i-au adus un plus de imagine, iar electoratul rămas pasiv începe să se trezească la viaţă şi să...

Știrile Săptămânii