Connect with us

Eveniment

EXCLUSIV! Directoarea care are salariul mai mare decât Klaus Iohannis! Ocupă funcția ILEGAL! Cine o susține politic este uluitor | TimisAZI

Publicat

pe

Zeci de doctori sunt plimbaţi mai des decât normal, pe la Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa pentru a putea intra în posesia biletelor de trimitere atât de necesare pentru asiguraţi. Deşi în mod normal, acestea se cumpără şi se eliberează inclusiv asistenţilor, tânărul casier Cătălin Neagu refuză să le elibereze. Acesta solicită procuri de la notar, iar apoi decide în funcţie de cum se simte în ziua respectivă câte bilete va oferi medicilor, contra cost desigur.

„O dată nu a vrut să-mi dea decât un singur formular, deşi eu am peste 3.000 de pacienţi. Că aşa a vrut el. Apoi a trebuit să vin iarăşi. Pe benzina mea, pe banii mei. Nimeni nu-i spune nimic pentru că este susţinut politic. Numai în România se poate întâmpla asta. Înveţi atâţia ani, salvezi atâtea vieţi, apoi vine cineva cu studii făcute pe genunchi să te ulimească şi să încalce legea. Nimănui nu-i pasă. Spunem la Casa Naţională. Nimeni nu ia atitudine. Aşa a fost şi în cazul Niculinei Sandu, directoarea Casei de Asigurări. Nimeni nu face dreptate. O susţine Adrian Țuţuianu, restul nu mai contează”, ne-a dezvăluit un medic de familie din judeţ. 

Cine este Niculina Sandu, cea care câştigă mai mult decât preşedintele României

Niculina Sandu este aşadar directoarea CAS Dâmboviţa, despre care medici şi angajaţi ai Casei de Asigurări susţin că este menţinută în funcţie de fostul preşedinte al PSD, Adrian Ţuţuianu, deşi nu îndeplineşte nici măcar criteriile minime pentru ocuparea acestei funcţii. Ea este mai presus de lege.

 

Absolventă de liceu agricol, Niculina Sandu s-a angajat la CAS Dâmboviţa, fără să aibă studii superioare. Liderul Sindicatului Independent al Funcţionarilor Publici, Ion Oproiu susţine că aceasta a dat de mai multe ori examenul pentru a putea fi admisă pe un post de simplu referent cu studii medii. Promovarea ei s-a petrecut precum în basmele cu Harap Alb, a crescut într-o zi cât alţii în 10. Mult mai târziu decât normal, în timp ce era angajată a CAS, actuala directoare a început studiile economice la Universitatea Valahia din Târgovişte, pe care le-a finalizat în 5 ani şi pe care le-a făcut la distanţă. Apoi a ajuns director Economic şi imediat director interimar al CAS Dâmboviţa, unde, potrivit lui Ion Oproiu are un salariu de 18.000 de lei pe lună.

Niciun medic cu care CAS Dâmboviţa are contract nici măcar nu se apropie de acest salariu. Semn că în judeţul Dâmboviţa, valoarea e privită cu susul în jos de mai marii din politică.

Atât Ion Oproiu, cât şi angajaţi ai CAS Dâmboviţa susţin că nimic nu ar fi fost posibil fără sprijinul politic de care aceasta beneficiază şi că în spatele acestei numiri stă chiar Adrian Ţuţuianu, care ar ordona controale la medicii care îl „supără”, fiind recunoscut în judeţ ca un om deosebit de răzbunător, care nu ezită să-şi folosească influenţa ori de câte ori are chef. Poveştile din interiorul partidului sunt de-a dreptul alarmante şi aşteptăm cu interes şi poziţia domnului Ţuţuianu în acest sens.

În ciuda experienţei educaţionale precare, Niculina Sandu a umilit mai mulţi medici de-a lungul timpului. Când au încercat să se plângă, aceşti au fost bombardaţi cu controale şi amenzi.

Plângeri penale… dar unde este Justiţia?

Şi într-adevăr multe plângeri ale medicilor au curs către CNAS şi chiar către Parchet, pentru practicile abuzive întreprinse de angajaţi ai CAS Dâmboviţa. Doar că acestea au rămas mereu nesoluţionate, iar cei care au avut de comentat s-au trezit cu controale şi amenzi fără număr. (Despre un caz cutremurător în acest sens puteţi citi AICI.)

 

De ce? Poate şi pentru că întreaga familie Sandu ocupă funcţii publice de conducere în judeţul Dâmboviţa, deşi performanţele lor în Educaţie ridică totuşi multe semne de întrebare.

De exemplu unul din fraţii Niculinei Sandu, Gheorghe Sandu este fost director în cadrul ANAF, actual primar PSD în comuna Dragodana din judeţul Dâmboviţa. Soţia acestuia lucrează în Ministerul Agriculturii sau cel puţin lucra în anul 2014, potrivit declaraţiei de avere.

„Fratele lui Gheorghe Sandu, este şeful Biroului Vamal Dâmboviţa, iar cumnata acestuia, Ionela Sandu, este comisarul şef la OJPC Dâmboviţa, ambele numiri fiind făcute cu sprijinul lui Țuţuianu”, scrie presa locală.

Şi cumnatul Niculinei Sandu, Sorin Sandu ocupă o funcţie publică de conducere. Este actual şef Poliţie în oraşul Moreni din judeţul Dâmboviţa, după ce a fost în trecut adjunct la Poliţia Municipiului Târgovişte.

Domnul Adrian Ţuţuianu nu a dorit să ne mai răspundă după ce i-am indicat faptul că angajaţi ai CAS Dâmboviţa au declarat cu martori că sunt trimişi de el să sancţioneze anumiţi medici de pe „lista neagră”. Este vorba inclusiv de părinţi ai unor jurnalişti care l-au deranjat cu diverse articole.

Dacă lucrurile stau sau nu aşa, aşteptăm să ne lămurească Justiţia liberă şi independentă din judeţul Dâmboviţa sau din afara lui. Deşi au fost depuse plângeri penale, procurorii aleg să le ignore din motive probabil politice, altfel nu ne explicăm tergiversarea.

Rolul fostului premier Mihai Tudose

 

Ion Oproiu, liderul Sindicatului Independent al Funcţionarilor Publici, a depus memorii peste memorii unde a prezentat inclusiv abateri disciplinare grave ale Niculinei Sandu, subliniind faptul că aceasta este menţinută în funcţie pur politic şi că angajaţii CAS Dâmboviţa sunt de-a dreptul terorizaţi. Un astfel de memoriu a fost trimis şi către premierul Mihai Tudose, în speranţă că cineva va face totuşi dreptate.

După ce a promis că va lua atitudine, premierul Mihai Tudose a hotărât să nu-l supere totuşi pe Adrian Țuţuianu, mai ales că aveau planuri comune la un moment dat. Aşadar nimic nu s-a schimbat. Politica înainte de oameni. Acum aşteptăm o reacţie din partea Guvernului Dăncilă. 

În judeţul Dâmboviţa s-a zvonit şi faptul că Niculina Sandu şi fraţii ei ar beneficia de sprijnul Serviciilor de Informaţii, pentru că ar fi fost recrutaţi ca informatori.

Reamintim că Sergiu Ciobanu, fost consilier al fostului director al  SRI, George Maior, implicat în fraudarea statului român prin decontări fictive ale  îngrijirilor la domiciliu prin CNAS, potrivit referatului procurorilor, a susţinut ca „cei care devin informatori ai unui serviciu de informatii pot beneficia de recompense sau de protectie in afaceri”.

Ce a răspuns SRI unei solicitări înaintate de BUGETUL.RO

Contactat de bugetul.ro, SRI a răspuns că nu ne poate răspunde, ceea ce ne ridică şi mai multe semne de întrebare.

„Vă comunicăm că activitatea Serviciului Român de Informaţii are caracter secret de stat, în conformitate cu prevederile Legii nr.51/1991 privind securitatea naţională a României, republicată, iar accesul la informaţii de natura celor menţionate de dumneavoastră se realizează cu respectarea principiului necesităţii de a cunoaşte, putând fi comunicate exclusiv beneficiarilor precizaţi, în mod limitativ şi strict.

Corelativ, comunicarea unor astfel de date este exceptată de la liberul acces al cetăţenilor, în conformitate cu prevederile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Având convingerea că în acest fel beneficiaţi de o informare corectă, promptă şi directă, vă mulţumim pentru interesul manifestat şi înţelegerea condiţiilor în care instituţia noastră acţionează pentru apărarea securităţii naţionale„.

Constituţia spune că nimeni nu e mai presus de lege, dar ce ne facem când legea nu se aplică pentru că…? Ne rămâne să aşteptăm doar Justiţia divină

Facebook Comments

Eveniment

Începe faimoasa partidă de vânătoare a lui Ion Țiriac, de la Balc pentru al 14-lea an consecutiv! Nume grele sunt pe lista de invitați | TimisAZI

Publicat

pe

De

Ca în fiecare an, la acest eveniment privat al miliardarului, la care presa nu are acces, sunt invitaţi oameni de afaceri importanţi din străinătate şi alţi prieteni din România, inclusiv din mediul politic.

O parte din invitaţii lui Ion Ţiriac vor ajunge la Oradea pe calea aerului, cu avioane personale sau închiriate în regim charter, iar alţii vor ateriza pe aeroportul din oraşul vecin peste graniţă Debreţin, urmând să se deplaseze apoi direct la Balc cu autovehicule de teren.

Recent, Ion Țiriac a primit aprobare din partea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor pentru ”recoltarea anuală” de mistreţi de pe domeniul de la Balc.

„Nu-i vânătoare, ci recoltare vânat sălbatic. Aşa se face în fiecare an. Şi aşa scrie pe autorizaţia lor. Va fi o recoltare de mistreţi, timp de trei zile – vineri, sâmbătă şi duminică. Noi, aprobare le-am dat în fiecare an şi protocol cu toate condiţiile”, a declarat, pentru Agerpres, directorul DSVSA Bihor, dr. Remus Moţoc.

La faţa locului vor fi prezenţi cel puţin doi medici veterinari, anume medicul regional pe Marghita şi concesionarul din comună, care are contract cu complexul de vânătoare.

Potrivit directorului Moţoc, medicii şi personalul adiacent vor îndeplini toate formalităţile necesare pentru verificarea carcaselor. Se va acorda o atenţie sporită analizelor, atât pentru pesta porcină clasică şi trichineloză, cât şi pentru pesta porcină africană, aceasta din urmă având în vedere că, la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, a fost confirmat un focar de pestă porcină africană în apropierea domeniului lui Ţiriac, pe fondul de vânătoare nr. 12 Fagu, din satul cu acelaşi nume.

La unele ediţii ale vânătorii de la Balc au avut loc proteste, în faţa porţii de la intrarea pe domeniu, organizate de apărători ai drepturilor animalelor.

Prima partidă de vânătoare de la Balc a avut loc în 2005, după ce omul de afaceri Ion Ţiriac a concesionat, în anul 2002, domeniul cinegetic ce se întinde pe 1.100 de hectare, potrivit primarului din Balc, Arsenie Maroşan.

„Această suprafaţă foarte mare a fondului de vânătoare, împădurit, este îngrădit, motiv pentru care se vehiculează greşit ideea că ar fi un ţarc din care se recoltează. Deja sunt pregătiri în comună, oamenii au aflat şi se bucură că unii dintre ei vor putea participa ca gonaci la eveniment,” a spus primarul din Balc. 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Update! Toți clienții ING sunt vizați! Anunț de ultimă oră despre cardurile lor | TimisAZI

Publicat

pe

De

Știre iniţială.

Serviciul ING Home’Bank şi plăţile cu cardul au fost indisponibile, joi, timp de aproximativ o oră, pentru o parte dintre clienţii ING, a anunţat joi banca pe propria pagină de Facebook.

„Pentru moment, serviciul ING Home’Bank şi plăţile cu cardul sunt indisponibile pentru o parte dintre utilizatori. Lucrăm la remedierea acestei situaţii şi vom reveni cu veşti imediat ce acestea devin funcţionale”, potrivit informării ING Bank.

Datele ING arată că banca are 1,3 milioane de clienţi activi, 830.000 de clienţi de salariu şi 712.000 de clienţi activi ce folosesc servicii digitale.

Şase din 10 clienţi activi fac plăţi la POS în fiecare lună, iar 67% din banii folosiţi de clienţi sunt non-cash. 83% din logările în HomeBank sunt realizate de pe mobil. Un client se loghează lunar în medie de 18 ori/lună şi face 5 plăţi/lună. 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Mircea Badea intervenție șocantă în scandalul Realitatea-CNA! Ce ar fi meritat postul TV | TimisAZI

Publicat

pe

De

„Cred că ce a făcut CNA este o greşeală. Cred că mult mai potrivită ar fi fost o amendă pe bani mulţi. Aşa… ce să spun?! Le întrerupe emisia pentru zece minute… Acest lucru le permite doar să se victimizeze. O amendă pe bani mulţi ar fi simţit-o… „, a spus Mircea Badea la Antena 3.

”Realitatea TV a fost sancţionată de CNA pentru că a informat corect. V-am adus informaţii, plus imagini care nu pot fi contestate despre mitingul Diasporei din 10 august 2018 şi despre intervenţia dură a jandarmeriei, dar pentru modul în care v-am dezvăluit tot ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Victoriei acum 5 luni, CNA a hotărât să ne suspende emisia.”, spun reprezentanţii postului TV.

Astfel, CNA a decis suspendarea emisiei postului Realitatea TV, preţ de 10 minute, astăzi, între orele 19:00-19:10.

În urma deciziei CNA, inclusiv preşedintele Klaus Iohannis s-a implicat şi a tras un semnal de alarmă: „Decizia adoptată de către Consiliul Naţional al Audiovizualului de a suspenda temporar emisia unui post de televiziune este fundamentată pe criterii de ordin politic.

O astfel de sancţiune extremă este foarte periculoasă întrucât poate crea precedente şi deschide calea abuzului de putere asupra mass-media.

Într-un stat de drept, în care libertatea de exprimare este garantată de lege şi Constituţie, cenzura este inacceptabilă, cu atât mai mult cu cât decizia aparţine unei instituţii publice autonome, a cărei menire este protejarea interesului public”.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Timiș

EvenimentO oră inainte

Începe faimoasa partidă de vânătoare a lui Ion Țiriac, de la Balc pentru al 14-lea an consecutiv! Nume grele sunt pe lista de invitați | TimisAZI

Ca în fiecare an, la acest eveniment privat al miliardarului, la care presa nu are acces, sunt invitaţi oameni de...

Eveniment3 ore inainte

Update! Toți clienții ING sunt vizați! Anunț de ultimă oră despre cardurile lor | TimisAZI

Știre iniţială. Serviciul ING Home’Bank şi plăţile cu cardul au fost indisponibile, joi, timp de aproximativ o oră, pentru o...

Eveniment5 ore inainte

Mircea Badea intervenție șocantă în scandalul Realitatea-CNA! Ce ar fi meritat postul TV | TimisAZI

„Cred că ce a făcut CNA este o greşeală. Cred că mult mai potrivită ar fi fost o amendă pe...

Eveniment7 ore inainte

Victorie nesperată pentru Halep la Australian Open! Felicitări, Simona! Partidă senzațională, cu răsturnări de situație, câștigată! | TimisAZI

Simona Halep s-a impus cu în faţa Sofiei Kenin cu 6-3, 6-7 (5), 6-4. „N-am nici cea mai vagă idee cum...

Eveniment8 ore inainte

Europa se zguduie din temelii! Pericol la granițele României! Rusia face o nouă mutare | TimisAZI

Sistemul Pantsir S1 vizează aeronavele care zboară la altitudini medii si mici precum dronele sau rachetele de croaziera. Acestea au intrat în...

Exclusiv8 ore inainte

EXCLUSIV/MEMORIU DE FUNDAMENTARE A SESIZARII PENALE INTOCMITE DE OFITERUL SRI PERCHEZITIONAT ILEGAL DE NEGULESCU MIRCEA

Acuzațiile grave ale unui fost șef la contraspionaj Kovesi și Coldea au încălcat legislația UE și o hotărâre CEDO pentru...

Eveniment10 ore inainte

Olguța Vasilescu iese la atac! De ce o blochează președintele Klaus Iohannis | TimisAZI

„Nu pot să găsesc o explicaţie logică, pentru că se comportă ca un copil care spune ‘ştiu că e jucăria...

Eveniment12 ore inainte

Motivul pentru care Bugetul pe 2019 întârzie! Dezvăluiri din sânul PSD | TimisAZI

Proiectul de buget pentru anul 2019 întârzie din cauza avizului Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), însă mediul de...

Eveniment14 ore inainte

HOROSCOP 17 ianuarie. Zodia care trebuie să facă urgent o schimbare în viață. Are nevoie de sprijinul celor din jur | TimisAZI

BERBEC Astăzi nimic nu pare că se întâmplă în viaţa ta profesională! Nimic foarte important.E o zi favorabilă, dar, evită...

Eveniment15 ore inainte

Anunț de ultima oră al Ministrului Muncii! Ce se întâmplă cu plata pensiilor și a salariilor | TimisAZI

Bugetul de stat pe 2019 clar va fi aprobat în februarie, iar în lipsa acestuia plata pentru salarii, pensii, alocaţii şi...

Eveniment17 ore inainte

Angajații unei importante instituții au fost amenințati | TimisAZI

Vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu declarat miercuri seară, la Antena 3, că se bucură de controlul pe care îl va...

Eveniment19 ore inainte

Lovitură neașteptată a CCR! Curtea încurcă planurile corupților! Ce decizie a luat | TimisAZI

CCR a decis că Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate...

Eveniment21 de ore inainte

Dezastru pentru McDonald’s! Ce pierdere uriașă a suferit gigantul fast-food ! Toți clienții din Europa sunt afectați | TimisAZI

Un lanţ de restaurante din Irlanda a provocat un dezastru pentru McDonald’s, reuşind să câştige un proces pe care l-a...

Eveniment22 de ore inainte

Atac dur la adresa lui Carmen Iohannis! De ce o acuză PSD | TimisAZI

PSD a postat, miercuri, pe pagina oficială de Facebook, un mesaj în care îl acuză pe Augustin Lazăr că ”tolerează...

EvenimentO zi inainte

Vești bune pentru toți românii! ANPC ia măsuri împotriva companiilor care păcălesc clienții! Ce trebuie să faceți | TimisAZI

Marius Pîrvu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a declarat că în multe situaţii, companiile preferă să plătească amenzi...

EvenimentO zi inainte

să dai de mâncare rechinilor, din cușcă | TimisAZI

Costurile unei astfel de vacanţe se ridică la nivelul a sute de mii de euro, bani pe care companiile respective...

Știrile Săptămânii