Connect with us

Politică locală

Cătălin Iapă a sperat să devină viceprimarul lui Nicolae Robu, dar i-a lăsat locul lui Cosmin Tabără

Publicat

pe

Dacă nu era decizia lui Cătălin Iapă, de a renunța la postul de consilier local la Timișoara,  și la cea de eventual viceprimar, spera el, în favoarea postului de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Cosmin Tabără nu intra în CLT și nu putea fi candidatul PNL Timiș la funcția respectivă. Acesta este unul dintre motivele pentru care el s-a declarat mulțumit pentru decizia luată, a anunțat Iapă la fix un an de zile de la semnarea ordinului prin care el primea acest job în administrația centrală.

A trecut din spatele camerei/telefonului de filmat primarul Nicolae Robu în fața obiectivului și s-a prezentat în fața presei timișorene pentru a-și anunța bilanțul activității desfășurată la București, la Ministerul Dezvoltării. Vorbim despre Cătălin Iapă, cel care a crescut de la postul de asistent al fostului primar la conducerea efectivă a ”ministerului viselor” pentru multe din primăriile din țară, la Ministerul Dezvoltării.

El a renunțat la un post de consilier local, pentru Timișoara, fiind puternic presat și de noul șef al PNL Timiș să renunțe la acesta, fiind considerat unul dintre cei din ”garda” lui Robu. A făcut-o și a rămas la minister, spune chiar Iapă că a fost o decizie corectă și benefică, obținând multă experiență. Până la urmă s-a dovedit a fi probabil cea mai bună numire pe care Timișul a făcut-o la un asemenea nivel guvernamental. Iapă a fost apreciat pentru activitatea depusă și chiar a ajutat județul și Timișoara în o serie de proiecte.

Tânărul secretar de stat a reușit să treacă folosind și umorul peste momentul în care a recunoscut că era văzut de presă ca fiind cel care ține telefonul care îl filmează pe primar și a spus că perioada de patru ani, în care a fost angajat la primărie, l-a ajutat foarte mult.

În momentul în care în urmă cu un an de zile am ajuns secretar de stat eram un novice. Nu mai luasem contact cu administrația centrală până în acel moment (…). M-a ajutat extrem de mult experiența de la Primăria Timișoara. Patru ani de zile am fost angajat al primarului Robu, ca și consilier personal. Am fost implicat în numeroase activități. Acum știu că de foarte multe ori dumneavoastră ați scris că activitatea principală era să particip la conferințele de presă alături de domnul primar. Sigur că participam la conferințe de două ori pe săptămână și atunci aveam cel mai direct contact cu dumneavoastră, ziariștii, în schimb, pe lângă cele două ore de conferință de presă erau și multe ore în activitatea primăriei”, a spus Iapă.

El a vorbit și despre anul petrecut la minister, pornind de la momentul sosirii până la cel când, pentru câteva luni a ajuns chiar să conducă, cu delegație, această structură extrem de importantă a guvernării. În CV-ul său va putea acum să treacă și un număr de aproximativ 15 ședințe de guvern în care a reprezentat efectiv ministerul.

La început am avut atribuții foarte puține. La început am avut ca și atribuții menținerea relației ministerului cu parlamentul. Pe parcurs, domnul ministru Ion Ștefan, cu care am colaborat foarte bine mi-a tot delegat atribuții din ce în ce mai multe, am avut 14 ordine de ministru prin care mi s-au delegat atribuții. În sfârșit, din luna iulie până în luna decembrie, am și participat la mai multe ședințe de guvern în locul domnului ministru”, a mai spus Iapă.

”De vină” pentru apariția în consiliul local al viitorului viceprimar al Timișoarei

Cătălin Iapă a dezvăluit că a candidat la Consiliul Local Timișoara cu speranța de a rămâne mâna dreaptă a lui Nicolae Robu, dar acum și oficial, ca și viceprimar. Nu a fost cum și-a calculat, a renunțat la scaunul de consilier câștigat, dar satisfacția sa este că cel care i-a luat locul va deveni totuși vice.

Am avut la un moment dat și un moment de cumpănă, după cum știți eu am candidat și la Primăria Timișoara (n.r. Consiliul Local) și am fost ales membru în consiliul local. În momentul în care am decis să candidez, am făcut-o cu speranța că tot PNL va rămâne la primărie, cu domnul Robu primar. Vă fac o dezvăluire, ținteam sau speram să am încrederea domnului primar, și să am una dintre cele două funcții de viceprimar. Nu a fost să fie așa, în schimb mă bucur că renunțând la funcția de consilier local și alegând să stau cîteva luni la minister, în locul meu a intrat colegul nostru Cosmin Tabără, care sperăm că va fi el viceprimar”, a menționat Iapă.

Facebook Comments

Politică locală

Avocatul Zoltan Nemeth va fi noul prefect de Timiş

Publicat

pe

Biroul Permanent Naţional al USR a votat în această seară ca Zoltan Nemeth să fie viitorul prefect al judeţului Timiş. De profesie avocat, Nemeth este vicepreşedinte al USR Timiş şi consilier judeţean.

Avocatul Zoltan Nemeth va fi noul prefect de Timiş, el primind în acest sens toate voturile membrilor Biroului Permanent Național al USR. Absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest Timişoara, Nemeth are 35 de ani şi este avocat de peste zece ani. În 2016 a fost membru fondator al USR Timiş, fiind şi vicepreşedinte al organizaţiei. În toamna anului trecut a fost ales şi consilier judeţean din partea USR PLUS.

 

Redacția TimisAZI.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Politică locală

Ionuţ Nasleu, oprit pe Aeroportul Otopeni să părăsească România! Este adus de echipaje de poliţie la Timişoara

Publicat

pe

Chiar a doua zi după ce a fost demis din funcţia de director general al SC Pieţe, Ionuţ Nasleu a vrut să plece din ţară, pe calea aerului, de pe Aeroportul Otopeni. A fost oprit însă de poliţişti şi adus la Timişoara, după ce pe numele lui a fost deschis un dosar de şantaj şi ameninţare.

Marţi au fost mai mult ceasuri negre pentru Ionuţ Nasleu, omul de încredere al fostului primar Nicolae Robu, cel autoproclamat „ultralegalist” şi „megacinstit”. Dimineaţa a fost demis din funcţia de director general al SC Pieţe de către Consiliul de Administraţie al societăţii din subordinea municipalităţii. Seara a pierdut şi postul de membru în CA la Retim. Ghinionul nu s-a oprit nici astăzi pentru el.

Nasleu a încercat să plece din România, cel mai probabil în Statele Unite, acolo unde deţine un apartament achiziţionat din salariul de bugetar. El a fost oprit însă chiar la check-in-ul pentru cursa de Istanbul de pe Aeroportul Otopeni din Bucureşti. Motivul opririi este un dosar penal pentru amenințare şi şantaj, în urma plângerii făcute de jurnaliştii Dragoş Boţa şi Iulia Boţa.

“Văzând că actul de sesizare îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege şi că nu există vreunul dintre cazurile care împiedica punerea în mişcare sau exercitarea acţiunii penale, în data de 19.02.2021 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infractiunilor de ameninţare şi santaj”, se menţionează într-o ordonanta de efectuare a percheziţiei corporale emisă de comisarul sef Silviu Sarbu, de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Timis.

Un echipaj de poliţie din Bucureşti l-a adus până la Sibiu, de unde a fost preluat de poliţiştii timişoreni.

,,Da. I-am făcut plângere penală lui Ioan Nasleu pentru șantaj și amenințare. După ce ani de zile a lansat tot felul de calomnii despre noi în spațiul public, ne-a dat în judecată și a pierdut, Nasleu a trecut la nivelul următor – șantajul. Când i-am cerut un punct de vedere, răspunsul a fost un mesaj de amenințare pentru amândoi. Ni s-a transmis că dacă publicațiile noastre, pressalert.ro și debanat.ro, vor continua să scrie despre ce face va face publică o pretinsă înregistrare compromiţătoare. Cum nu exisă nimic de acest fel și pentru că amândoi nu putem accepta ca viața noastră și activitatea profesională să fie negociată, am decis să facem ce este firesc și normal – să sesizăm autoritățile statului”, au transmis Iulia și Dragoș Boța

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Politică locală

Ikea se pregătește de demararea lucrărilor la noul magazin de lângă Timișoara

Publicat

pe

Pe pagina de internet a Primăriei Dumbrăvița a fost publicat în urmă cu câteva zile un proiect de hotărâre referitor la Planul Urbanistic Zonal pentru viitorul magazin Ikea, care se va ridica în comuna periurbană a Timișoarei. Printre modificările propuse la PUZ-ul inițial se numără și mutarea unui sens giratoriu. Lucrările ar urma să înceapă în următoarele luni.

Conform documentației aferente proiectului de hotărâre, clădirea va avea subsol, parter și un etaj, parcări, alei auto și pietonale, spații verzi. Ceea ce este important d menționat este că noua locație va avea pompe geotermale și panouri fotovoltaice, deci, cel mai probabil va fi o clădire ”verde”. De asemenea, în cadrul documentației se solicită și acordul pentru demararea organizării de șantier, semn că lucrările vor începe în perioada următoare. Noua unitate se va deschide pe un teren de 85.000 de metri pătrați, achiziționat în urmă cu mai mulți ani.

Redacția TimisAZI.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Timiș

Politică localăo oră inainte

Avocatul Zoltan Nemeth va fi noul prefect de Timiş

Biroul Permanent Naţional al USR a votat în această seară ca Zoltan Nemeth să fie viitorul prefect al judeţului Timiş....

Politică locală5 ore inainte

Ionuţ Nasleu, oprit pe Aeroportul Otopeni să părăsească România! Este adus de echipaje de poliţie la Timişoara

Chiar a doua zi după ce a fost demis din funcţia de director general al SC Pieţe, Ionuţ Nasleu a...

Politică locală8 ore inainte

Ikea se pregătește de demararea lucrărilor la noul magazin de lângă Timișoara

Pe pagina de internet a Primăriei Dumbrăvița a fost publicat în urmă cu câteva zile un proiect de hotărâre referitor...

Eveniment10 ore inainte

Centrul Medical Maria: Terapia în camera hiperbară recomandată pentru recuperarea şi tratarea infectării cu virusul SARS-CoV-2

De multe ori refacerea şi recuperarea din urma unei afecţiuni sunt considerate la fel de importante precum tratamentul în sine,...

Exclusiv11 ore inainte

Centrul Medical Maria: Terapia în camera hiperbară recomandată pentru recuperarea şi tratarea infectării cu virusul SARS-CoV-2

De multe ori refacerea şi recuperarea din urma unei afecţiuni sunt considerate la fel de importante precum tratamentul în sine,...

Politică locală12 ore inainte

A fost închis un focar de infecție cu covid în Timiș, dar au izbucnit trei noi

În judeţul Timiş au apărut trei focare noi de coronavirus faţă de ziua precedentă, iar unul a fost stins. DSP...

Politică locală15 ore inainte

O societate italiană va construi în România mai multe parcuri fotovoltaice, în colaborare cu o firmă din Timișoara

Alerion Clean Power a semnat un acord de colaborare cu PV Project RO, o societate cu acționari italieni și cu...

Politică locală19 ore inainte

Locatarii de pe câteva străzi din Timişoara rămân astăzi fără apă caldă și căldură

Mai mulți locatari racordați la compania de termoficare nu vor beneficia de apă caldă și căldură timp de opt ore....

Politică locală22 de ore inainte

Colterm are o limuzină nou-nouță. A venit în perioada directorului demisionar, primarul nu știe nimic de subiect

Managerul care a stat doar câteva zile la conducerea societății Colterm a părăsit societatea după un scandal în presă, demisionând,...

Politică localăO zi inainte

70 de persoane dintr-un bloc de pe Calea Şagului au fost evacuate după ce în imobil s-a simţit un miros înţepător/UPDATE. Autoritățile pot oferi cazare provizorie pentru evacuați/Update2

Locatarii de pe întreaga scară a unui bloc din Calea Şagului au fost evacuaţi, în această seară, după ce în...

Politică localăO zi inainte

Job-uri plătite excelent la Retim. CL Timișoara și-a desemnat reprezentanții în conducerea societății, după dezbateri inutile de o oră

Consilierul local PSD, Radu Țoancă, a fost la un pas să ”torpileze” soluția găsită de primarul Dominic Fritz pentru a...

ExclusivO zi inainte

Peste 1 Mil. Euro! Top 3 câștiguri mari la pariuri sportive

Cu toții ne dorim să câștigăm o sumă mare care ne poate asigura un viitor mai bun. Dar un câștig...

Politică localăO zi inainte

“Sursele” lui Nicolae Robu din PLUS i-au spus că Dominic Fritz e pus pe “prăduiala” bugetului local

Fostul primar Nicolae Robu revine cu o nouă lungă epistolă, adresată de această dată direct succesorului său, Dominic Fritz. Robu...

Politică localăO zi inainte

Încă două focare de coronavirus închise în Timiș

În judeţul Timiş nu a apărut niciun focar nou de coronavirus faţă de ziua precedentă, iar două au fost închise....

Politică locală2 zile inainte

Peste o sută de firme din Regiunea Vest în vizorul DNA pentru suspiciuni de fraudare în cazul granturilor pentru IMM-uri

dna În zona de Vest a ţării sunt 119 firme care vor fi anchetate sub suspiciunea că ar fi depus...

Politică locală2 zile inainte

Aquatim spală rețelele de apă din Găvojdia, Cadar, Șipet și Tormac

În perioada 23-24 februarie, între orele 9 și 12, în localitatea Găvojdia se vor efectua spălări ale rețelelor de distribuție...

Știrile Săptămânii