Connect with us

Eveniment

Optimizarea Conducției – Motivele Pentru a Alege Anvelope All Season

Publicat

pe

Alegerea anvelopelor potrivite pentru vehiculul dumneavoastră este o decizie crucială care poate influența performanța, siguranța și confortul în timpul conducerii. În acest context, anvelopele all season au câștigat popularitate datorită versatilității și eficienței lor. Dar ce le face atât de speciale și de ce ar trebui să le considerați pentru vehiculul dumneavoastră?

Versatilitate în Diverse Condiții de Drum

Principalul avantaj al acestor anvelope all season este capacitatea lor de a performa bine într-o varietate de condiții meteorologice. Fie că este vorba despre drumuri uscate de vară sau carosabile ușor acoperite de zăpadă de iarnă, aceste anvelope oferă o aderență și o stabilitate remarcabile. Aceasta înseamnă că puteți conduce în siguranță și confort indiferent de schimbările vremii.

Economie și Practicitate

Optând pentru anvelope all season, puteți evita costurile și inconvenientul schimbării anvelopelor de două ori pe an. De asemenea, nu va mai fi necesar să depozitați un set suplimentar de anvelope, ceea ce este ideal pentru cei care dispun de spațiu limitat. Pe termen lung, aceasta reprezintă o economie semnificativă de timp și bani.

Performanță Echilibrată

Anvelopele all season sunt proiectate pentru a oferi un echilibru între performanța anvelopelor de vară și cele de iarnă. Astfel, oferă o manevrabilitate bună și o distanță de frânare optimă în majoritatea condițiilor de drum. Deși nu pot înlocui complet anvelopele specializate pentru condiții extreme, ele sunt soluția ideală pentru condiții de conducere moderate.

Durabilitate și Rezistență

Fiind fabricate pentru a rezista în condiții variate, anvelopele all season tind să aibă o durată de viață mai lungă decât anvelopele sezoniere. Acest lucru se datorează compoziției lor robuste și designului adaptabil, care minimizează uzura neregulată.

În Concluzie

Anvelopele all season sunt o alegere excelentă pentru șoferii care caută o soluție practică și eficientă pentru vehiculul lor. Oferind un echilibru între performanță, economie și versatilitate, aceste anvelope vă pot asigura o experiență de conducere plăcută și sigură pe tot parcursul anului. Așadar, dacă vă doriți o opțiune care să vă reducă griji legate de adaptarea la diferite condiții meteo, anvelopele all season sunt soluția ideală.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Kaufland România celebrează incluziunea persoanelor cu dizabilități printr-o experiență imersivă în lumea diversității, alături de MINA, Museum of Immersive New Art

Publicat

pe

De

Retailerul încheie Caravana A.C.C.E.S. alături de George Baltă și Tedy Necula

cu o ultimă oprire în București

București, 16 mai – Timp de 4 luni, Kaufland România a străbătut mai multe orașe din țară cu proiectul „Caravana A.C.C.E.S.”, alături de George Baltă, fost jucător de rugby și actual maratonist în scaun rulant, și regizorul Tedy Necula, pentru a promova integrarea persoanelor cu dizabilități pe piața muncii. Pe 16 mai, de Ziua Globală a Conștientizării Accesibilității, Caravana a avut ultima oprire la București. În cadrul unui eveniment special la MINA, Museum of Immersive New Art, compania a marcat atât 5 ani de la demararea programului A.C.C.E.S. (Angajare de Candidați cu Cerințe și Evoluții Speciale), cât și lansarea a patru experiențe senzoriale dedicate mai multor dizabilități, care vor putea fi explorate de publicul larg în cadrul muzeului până pe 17 iunie.

În cei 5 ani de la lansarea programului A.C.C.E.S., Kaufland și-a extins echipa cu peste 500 de colegi cu dizabilități și a derulat o serie de activități pe plan național pentru promovarea diversității și incluziunii, prin acțiuni de recrutare, educare și parteneriate cu diferite organizații.

În cadrul evenimentului aniversar de la muzeul MINA, invitații s-au bucurat de discuții pe teme despre egalitate de șanse, integrarea pe piața muncii și accesibilitate ca parte a panelurilor cu reprezentații Kaufland, precum și cu partenerii companiei. Totodată, publicul a avut ocazia de a explora galeria „ALT Portraits / Portrete Alternative”, o expoziție de portrete ale angajaților din echipa Kaufland, accesibilizate pentru persoanele cu dizabilități. Aceasta le-a permis vizitatorilor să descopere atât detalii din viața fiecăruia, ce îi definesc ca oameni dincolo de dizabilitate, cât și mai multe informații despre importanța accesibilității digitale în mediul online.

Anul acesta, programul Kaufland A.C.C.E.S împlinește 5 ani de la lansare, moment în care ne-am asumat primele angajamente oficiale de a sprijini integrarea persoanelor cu dizabilități în câmpul muncii. Pentru a marca această etapă importantă, am organizat un eveniment aniversar, împreună cu MINA și câteva asociații partenere. Astfel, am lansat o serie de experiențe senzoriale imersive prin care vizitatorii pot înțelege mai bine cum este să te confrunți cu diferite tipuri de dizabilități. Scopul acestor experiențe este să aducă oamenii împreună într-un demers de empatie și conștientizare, să discutăm despre problemele pe care le avem de rezolvat în continuare, soluțiile pe care le putem dezvolta împreună și, mai presus de toate, umanitatea care ne unește. La Kaufland, credem în importanța diversității și a oportunităților egale, de aceea, investim permanent în dezvoltarea unui mediu de lucru bazat pe incluziune și colaborare.”, a declarat Estera Anghelescu, Director de Recrutare & Employer Branding, Kaufland România.

Fiecare dintre cele patru experiențe imersive le oferă participanților ocazia să experimenteze și să înțeleagă mai multe despre:

  • dislexie, o tulburare specifică de învățare, detaliată prin intermediul unei experiențe realizate împreună cu Asociația București pentru Copii Dislexici;
  • surditate și limbajul semnelor, printr-o experiență realizată în parteneriat cu Asociația Națională a Surzilor din România;
  • lipsa vederii, cu ajutorul unei experiențe sonore interactive dezvoltată împreună cu Asociația Națională a Nevăzătorilor din România;
  • dificultățile întâmpinate de persoanele în scaun rulant în orașe, prezentate atât printr-un traseu fizic, cât și prin intermediul tehnologiei VR, într-o experiență realizată în parteneriat cu Fundația Motivation România și Asociația Ajută Viața – Help to Heart.

De-a lungul celor patru luni ale Caravanei A.C.C.E.S., peste 500 de persoane au luat parte la întâlnirile din Timișoara, Oradea, Cluj, Sibiu, Brașov, Constanța, Iași și Craiova. Cu toții au avut oportunitatea de a participa la workshopuri interactive, dar și de a descoperi experiența lui George Baltă, care a împărtășit din trecutul său profesional și obstacolele depășite. Regizorul Tedy Necula a oferit și el sfaturi celor prezenți, povestind despre curajul și motivația de a te reinventa atunci când viața te pune la încercare.

„Sunt foarte mândru să fiu parte din această călătorie alături de Kaufland și să pot transmite mai departe atât povestea mea, cât și mesajul diversității. Iar ceea ce a reușit Kaufland prin programul A.C.C.E.S. nu poate decât să mă bucure. Astfel de inițiative arată cât de mult contează susținerea companiei, a comunității, dar și puterea exemplului. Și ceea ce este cel mai important, din punctul meu de vedere, este că prin intermediul acestui eveniment, am putut oferi o nouă perspectivă asupra dizabilităților, datorită activărilor senzoriale de la MINA, prin care vizitatorii pot experimenta ce înseamnă să trăiești cu o dizabilitate.”, a declarat George Baltă, ambasador al programului A.C.C.E.S..

La finalul evenimentului aniversar, cei prezenți s-au bucurat de proiecția filmului „Mai departe” în regia lui Tedy Necula, ce îl are în rolul principal chiar pe George Baltă. Filmul redă povestea de viață a lui George și conturează un portret de curaj și perseverență în fața provocărilor.

Echipa Kaufland continuă să crească, iar toți cei care își doresc un loc de muncă au mai multe modalități prin care pot aplica: online, pe cariere.kaufland.ro, printr-un email la adresa cariere@kaufland.ro, telefonic la 021 91 32 sau se pot adresa colegilor de la biroul de informații din oricare magazin Kaufland din România.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.500 de magazine în 8 țări, 148.000 de angajați și o rețea de 178 de magazine în România. În 2021, Kaufland România a primit pentru a patra oară certificarea Best Buy Award, care atestă că este lanțul de magazine cu cel mai bun raport calitate – preț de pe piața locală. Kaufland deține și distincția Customers’ Friend pentru compania cu cele mai bune servicii pentru clienți, acordată de Institutul internațional ICERTIAS, în urma unei analize de piață. Obiectivul nostru este să aplicăm cele mai inovatoare tehnologii în domeniul retail, astfel încât clienții să se bucure de produse proaspete, la cel mai bun raport calitate-preț, prin promovarea sustenabilității și a produselor locale. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaufland.ro.

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați: presa@kaufland.ro.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

realme anunță noile modele 12 și 12 Plus

Publicat

pe

De

București, România, 14 mai 2024 – realme, producătorul de smartphone-uri cu cea mai rapidă creștere la nivel global, anunță noile telefoane realme 12 și realme 12+. Pornind de la succesul modelelor realme 12 Pro+ și realme 12 Pro, renumite pentru impactul pozitiv avut în gama mid-range de telefoane, noile modele vor duce tradiția mai departe oferind specificații la fel de interesante, dar la un preț mai atrăgător.

Modelul realme 12 Pro+ a obținut numeroase distincții încă din primele zile de la lansare. S-a poziționat în Top 2 cele mai bine vândute modele de pe Amazon Italia în perioada promoțională, iar la categoria “Cele mai interesante noutăți de pe Amazon Italia” a ocupat locul 1 și locul 2 prin modelul realme 12 Pro, pe o durată de doua zile. De asemenea, ambele modele au înregistrat o creștere în vânzări cu 800% față de seria precedent, realme 11 Pro, în Italia.

Succesul acestor produse se aliniază cu filosofia de bază a produselor realme: „Calitate mai presus de cantitate”. Această etică pune accentul pe prioritizarea experienței utilizatorului mai presus de simpla afișare a unor specificații. În plus, aceste completări așteptate cu nerăbdare sunt pregătite să redefinească experiența smartphone-urilor din gama medie și să ridice ștacheta experienței în acest segment.

realme va introduce pe noile modele realme 12 și realme 12+ un mod nou de a interacționa cu telefonul. Prin AI Air Gesture, utilizatorii vor putea controla fără atingere telefonu, doar prin simple mișcări ale mâinii. Această inovație se dovedește a fi deosebit de valoroasă atunci când utilizatorii sunt implicați în activități în care atingerea fizică a dispozitivului lor nu este practică, cum ar fi mâncatul, gătitul sau curățenia.

AI Air Gestures de la realme reprezintă un progres semnificativ în tehnologia de interacțiune cu utilizatorul, oferind o experiență de utilizare mai accesibilă și mai intuitivă. realme s-a concentrat în mod constant pe tehnologia AI, având echipe dedicate de cercetare și dezvoltare pentru a-și îmbunătăți produsele cu funcții bazate pe AI.

realme 12+ este echipat cu platforma MediaTek 7050, asigurând performanțe ridicate în sarcini complexe, iar sistemul de camere foto include un senzor principal Sony LYT 600 cu OIS de 50MP, zoom in-sensor de 2X, oferind flexibilitate sporită de fotografiere pentru a surprinde cu precizie subiecții aflați la distanțe diferite.

Mai mult, pentru prima dată în segment, realme 12+ introduce tehnologia Rainwater Smart Touch, care oferă utilizatorilor un confort și o precizie mai mare în timpul utilizării, în cazurile în care apa atinge ecranul, de exemplu atunci când plouă. În plus, pielea vegană premium este utilizată și pe acest, fiind singurul telefon din segment cu piele vegană de înaltă calitate și durabilă.

Tot o premieră este și butonul de power dinamic.  realme 12 îi poate ajuta pe utilizatori să personalizeze butonul de pornire pentru a accesa rapid diverse funcții, cum ar fi modul avion, lansarea rapidă a portofelului și comenzi rapide pentru aplicații terțe, răspunzând astfel diverselor scenarii zilnice.

Mai multe detalii vor fi dezvăluite la lansarea oficială de pe 21 mai.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

RetuRO deschide în Otopeni cel de-al patrulea centru pentru colectarea și procesarea ambalajelor SGR

Publicat

pe

De

RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare, cel mai mare proiect de economie circulară din România, deschide în Otopeni, județul Ilfov, cel de-al patrulea centru regional de numărare și sortare a ambalajelor SGR. Amplasat în incinta parcului industrial Olympian Park North Bucharest, centrul va gestiona și procesa ambalajele de băuturi colectate atât manual, de la comercianți, cât și de la automatele de returnare (RVM-uri).

Cu o suprafață de 10.000 de metri pătrați, centrul din Otopeni este cel mai mare hub regional din infrastructura de colectare dezvoltată de RetuRO, având o capacitate anuală de numărare de aproximativ 900 de milioane de ambalaje SGR și o capacitate de sortare și procesare pe tipuri de materiale (PET, metal, sticlă) de două ori mai mare (1,8 miliarde de ambalaje SGR).

Centrul este dotat cu echipamente avansate, care includ mașini de numărat PET și doze metalice, mașini de procesare sticlă, sortatoare optice și prese de balotat. Ambalajele metalice (aluminiu și oțel), dar și cele din plastic vor fi numărate, sortate și compactate pentru a fi trimise la firmele de reciclare. Ambalajele din sticlă vor fi și ele numărate, sparte și pregătite pentru reciclare. În plus, aici vor fi aduși și baloții proveniți din centrele regionale de numărare, urmând să fie supuși unui proces de sortare optică.

Gemma Webb, CEO și Președinte al Directoratului RetuRO:

Sistemul de Garanție-Returnare este într-o dinamică permanentă, românii returnează din ce în ce mai multe ambalaje, iar evoluția pe care o înregistrăm de la un moment la altul reflectă tot mai multă implicare din partea consumatorilor. Deschiderea de noi centre de sortare și numărare este o componentă esențială în evoluția sistemului și una dintre prioritățile noastre în această perioadă. În prezent, avem patru centre RetuRO operaționale, care pot procesa, cumulat, între 2,6 și 3 miliarde de ambalaje anual.

Deschiderea centrului din Otopeni reprezintă nu doar un nou pas în dezvoltarea infrastructurii unei economii circulare, sustenabile, ci și o confirmare a capacității noastre de a ne adapta și de a crește într-un mediu în continuă  evoluție. Există și reticență, există și provocări, dar sunt etapele specifice unei schimbări structurale majore, atât economice, cât și sociale și culturale. În următoarele 3 luni, vom continua să ne concentrăm pe extinderea infrastructurii și planificăm deschiderea centrelor din județele Dolj, Bacău și Prahova.

Centrul regional din Otopeni va deservi, în principal, zona de sud și de est a țării, precum și județele din proximitate. Până la finalul lunii aprilie, aproximativ 70 de milioane de ambalaje SGR au fost returnate în București și Ilfov.

Deschiderea centrului din Otopeni aduce importante beneficii și economiei locale, creând noi oportunități de locuri de muncă verzi, noul centru operând cu o echipă de aproximativ 150 de angajați, care vor lucra în trei schimburi.

Sistemul de Garanție-Returnare a evoluat constant de la lansare, aproximativ 1,5 miliarde de ambalaje SGR fiind puse pe piață de către producători, dintre care 260 de milioane au fost returnate de consumatori până la final de aprilie. Cea mai mare parte a acestor ambalaje a fost deja direcționată către unități de reciclare, ultima etapă a acestui mecanism, confirmând astfel funcționarea eficientă a Sistemului de Garanție-Returnare.

Studiile de caz arată că în țările în care a fost implementat sistemul de garanție-returnare, ratele de colectare au crescut până la 90%, într-un interval de doi, până la trei ani.

Sistemul de Garanție-Returnare reprezintă un pas semnificativ în direcția promovării unei economii circulare în România. SGR este un instrument util, transparent și accesibil, care contribuie la un mediu mai curat pentru un viitor sustenabil.

RetuRO Sistem Garanție Returnare S.A. ( www.returosgr.ro ) este o companie ce funcționează pe principiul not for profit – ceea ce înseamnă că eventualul profit realizat de companie în urma colectării de ambalaje de băuturi va fi reinvestit, exclusiv, în dezvoltarea SGR. Compania a fost creată de un consorțiu de trei acționari privați: Asociația Berarii României pentru Mediu (30%), Asociația Producătorilor de Băuturi Răcoritoare pentru Sustenabilitate (30%) și Asociația Retailerilor pentru Mediu (20%) și un acționar public, statul român, prin autoritatea centrală de mediu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (20%).

RetuRO, administratorul SGR, funcționează cu finanțare exclusiv privată și are rolul de a asigura transparența asupra cantităților de ambalaje pentru băuturi puse pe piață și returnate de consumatori, contribuind la dezvoltarea durabilă a României, prin gestionarea responsabilă a deșeurilor de ambalaje, în vederea atingerii țintelor de reciclare impuse României de către Uniunea Europeană.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Timiș

Uncategorized39 de minute inainte

Judecătorii sunt sfătuiți să recomande concilierea dintre consumatori și bănci la începutul proceselor din instanțe

22 mai, București. Judecătorii sunt sfătuiți să recomande consumatorilor și băncilor soluționarea pe cale amiabilă a disputelor din instanță. Aproximativ...

Uncategorized4 ore inainte

Dezvoltatori din echipele de creație ale celebrelor jocuri Cyberpunk 2077 și Baldur’s Gate 3 vin la Dev.Play 2024

Conferința va avea loc în Aula Magna a Universității Politehnica din București pe 3 și 4 iunie București, 22 mai...

Uncategorized4 ore inainte

GOPET ROMÂNIA face investiții în sisteme noi de urmărire în timp real a expedițiilor, pe fondul conflictului din regiunea Mării Roșii

Pentru a avea stocuri de Black Friday sau de Crăciun, companiile trebuie să se asigure că au loc de transport...

Uncategorized6 ore inainte

Acer anunță primul său laptop cu Copilot+, Swift 14 AI

Echipat cu platformele Snapdragon din seria X, noul Swift 14 AI deschide o nouă eră a inteligenței artificiale oferind experiențe...

ExclusivO zi inainte

PC Garage oferă 100 de asamblări Gold din partea casei

București, România – PC Garage, unul dintre cele mai mari magazine online de produse IT și electronice din România, oferă 100...

UncategorizedO zi inainte

Cine sunt speakerii internaționali care vor fi prezenți la “Dare to Learn”, cel mai mare eveniment din Europa destinat învățării și dedicat profesorilor, managerilor și antreprenorilor. Ce metode de învățare propun aceștia

București,  21 mai 2024:  Peste 20 de lideri locali și internaționali în educație vor sosi în această toamnă, în Capitală,...

UncategorizedO zi inainte

Zeci de elevi inovatori și-au testat creativitatea și spiritul antreprenorial la „TeamUp for Change”

Evenimentul de tip hackathon a fost organizat de Up România în parteneriat cu Mastercard și Innovation Labs București, 20 mai...

Administrație localăO zi inainte

BenQ lansează primul monitor pentru programare din lume

Seria RD oferă o claritate absolută și un mediu optimizat pentru programatori București, România – BenQ, brandul renumit la nivel mondial...

Social3 zile inainte

Cum mi-am redus factura de cumpărături la jumătate folosind doar cupoane de reducere

Pentru a reduce factura de cumpărături la jumătate, colectează cupoane din diverse surse. Familiarizează-te cu politicile magazinelor și fii la...

Afaceri4 zile inainte

Medicină Sportivă la Centrul Medical Mișcă: O Abordare Specializată și Conformă cu Noile Reglementări

În lumea dinamică a sportului, sănătatea și performanța sportivilor depind în mare măsură de îngrijirea medicală de specialitate pe care...

Administrație locală5 zile inainte

Kingston lansează noi pachete Workflow pentru a răspunde mai bine nevoilor creatorilor

Mai multe cititoare Hub centralizat cu mai multe posibilități de personalizare București, România – 17 mai 2024 – Kingston Digital...

Eveniment6 zile inainte

Kaufland România celebrează incluziunea persoanelor cu dizabilități printr-o experiență imersivă în lumea diversității, alături de MINA, Museum of Immersive New Art

Retailerul încheie Caravana A.C.C.E.S. alături de George Baltă și Tedy Necula cu o ultimă oprire în București București, 16 mai...

Uncategorized6 zile inainte

Samsung Medison achiziționează Sonio pentru a-și consolida poziția de lider în dispozitivele medicale de ultimă generație

București, România – 16 mai 2024 – Samsung Medison, companie globală de echipamente medicale și filială a Samsung Electronics, a anunțat semnarea acordului...

Uncategorized6 zile inainte

Seară balcanică, mixuri inedite, trap și butaforie impresionantă, la IntenCity

Staruri internaționale și cele mai cunoscute nume din muzica românească vor urca pe cele două scene ale Festivalului IntenCity, care...

Zilele Orașului Călimănești Zilele Orașului Călimănești
Turism6 zile inainte

Zilele Orașului Călimănești – 636 de ani de la prima atestare documentară

An de an, Zilele Orașului Călimănești sunt cu adevărat un moment de conexiune pentru comunitatea locală. În această perioadă specială,...

Administrație locală6 zile inainte

Bucureștenii pasionați de tenis sunt invitați ca spectatori la turneul pentru profesioniști Future Open by Samsung Galaxy AI

Samsung este partenerul oficial al turneului de tenis ITF organizat de Clubul Sportiv North Tennis din București luna aceasta București,...

Știrile Săptămânii