Connect with us

Uncategorized

Proiectul ProEducație: O inițiativă transformațională în educația copiilor vulnerabili

Publicat

pe

În lumea contemporană, educația este un pilon fundamental pentru dezvoltarea societății. Cu toate acestea, există numeroase cazuri în care accesul la educație este limitat, în special pentru copiii din grupurile vulnerabile. Proiectul ProEducație își propune să adreseze această problemă, concentrându-se pe copiii și elevii ai căror părinți sunt plecați în străinătate, cu un accent special pe minoritatea romă și pe cei din mediul rural sau comunități dezavantajate socio-economic. Prin abordarea sa inovatoare, Proiectul ProEducație nu numai că oferă educație de calitate, dar și creează un mediu propice pentru dezvoltarea integrală a copiilor și tinerilor implicați.

Descarcă ghidul pentru părinții, bunicii și aparținătorii copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate

Dezvoltarea de parteneriate reprezinta unul dintre pilonii centrali ai proiectului. Prin colaborarea cu instituții de învățământ, autorități locale, ONG-uri și alte entități relevante, Proiectul ProEducație construiește o rețea solidă de suport pentru a asigura succesul inițiativelor sale. Aceste parteneriate permit o mai bună integrare a programelor educaționale în comunitățile vizate și asigură o coerență mai mare între nevoile reale ale copiilor și răspunsurile oferite.

Serviciile de suport educațional sunt esențiale pentru a stimula participarea și a preveni abandonul școlar. Proiectul include activități de dezvoltare a deprinderilor de comunicare și limbaj pentru 50 de copii preșcolari, și sesiuni de dezvoltare a abilităților sociale relaționate cu învățarea pentru 220 de persoane. Aceste activități sunt concepute nu doar pentru a îmbunătăți performanțele academice, ci și pentru a dezvolta competențe vitale pentru viața de zi cu zi.

Activitățile recreative și de socializare sunt, de asemenea, o componentă crucială a Proiectului ProEducație. Organizarea a 22 de tabere tematice pentru 220 de elevi și ateliere pentru 50 de preșcolari oferă oportunități valoroase pentru dezvoltarea personală și socială. Aceste activități nu numai că sprijină învățarea, dar ajută și la construirea unui sentiment de comunitate și apartenență, esențial pentru stima de sine și motivarea copiilor.

Acordarea de subvenții este un alt aspect important al proiectului. Ajutoarele financiare în valoare de 100 lei pe lună, pe o perioadă de 18 luni, reprezintă un suport tangibil pentru familiile copiilor implicați. Aceste subvenții ajută la atenuarea unor probleme financiare și permit părinților și tutorilor să se concentreze mai mult pe nevoile educaționale ale copiilor.

Campaniile de promovare joacă un rol vital în conștientizarea publicului și diseminarea informațiilor despre proiect. Elaborarea și distribuirea unei broșuri de informare, organizarea de evenimente de conștientizare și campanii online sunt strategii eficiente pentru a crește vizibilitatea proiectului și pentru a atrage suport din partea comunității largi.

Obiectivul general al Proiectului ProEducație este de a furniza măsuri integrate de prevenire și de asigurare de oportunități egale pentru cei 270 de copii/elevi afectați. Scopul este de a crește participarea acestora la învățământul preșcolar și școlar și de a reduce rata părăsirii timpurii a școlii. Acest obiectiv, prezentat și pe proiect-proeducatie.ro, este deosebit de relevant, având în vedere că educația este un factor decisiv în determinarea viitorului acestor copii.

Educația copiilor ai căror părinți se află la muncă în străinătate este un subiect crucial în contextul social și educațional de astăzi. Rolul educației în aceste circumstanțe transcende barierele pur academice, având implicații profunde în dezvoltarea emoțională, socială și cognitivă a acestor copii. Avantajele oferite de o educație de calitate în aceste situații sunt multiple și semnificative.

  1. Stabilitate și siguranță emoțională

Pentru copiii separați de părinții lor, școala poate oferi un mediu stabil și predictibil, esențial în menținerea unui sentiment de siguranță și normalitate. Prezența unor rutine educaționale și interacțiunea cu colegii și cadrele didactice pot diminua sentimentele de izolare și anxietate generate de absența părinților.

  1. Dezvoltarea competențelor sociale și interpersonale

Educația oferă copiilor posibilitatea de a interacționa cu alți copii și adulți, facilitând dezvoltarea competențelor sociale și interpersonale. Aceasta este deosebit de importantă pentru copiii ai căror părinți sunt plecați, deoarece le permite să formeze relații sociale robuste și să dezvolte abilități de comunicare eficiente.

  1. Suport educațional personalizat

Multe programe educaționale destinate copiilor cu părinți în străinătate sunt concepute pentru a aborda nevoile lor specifice. Acestea pot include consiliere, mentorat și alte forme de suport pentru a ajuta copiii să gestioneze dificultățile emoționale și educaționale cu care se confruntă.

  1. Acces la oportunități de învățare diverse

Educația într-un astfel de context poate oferi o gamă largă de experiențe de învățare, inclusiv activități extracurriculare, ateliere și excursii educative. Aceste experiențe îmbogățesc parcursul educațional al copiilor și le oferă șanse de dezvoltare holistică.

  1. Creșterea rezilienței și independenței

Confruntarea cu provocările absenței părintești și adaptarea la un mediu educațional structurat pot îmbunătăți capacitatea de reziliență a copiilor. De asemenea, educația îi ajută să dezvolte un grad mai mare de independență și auto eficiență.

  1. Fundament pentru Viitorul Educațional și Profesional

Educația de calitate pune bazele pentru succesul viitor în studii și carieră. Pentru copiii cu părinți în străinătate, educația poate deschide uși către oportunități educaționale și profesionale mai bune, contribuind la un viitor mai sigur și mai prosper.

  1. Prevenirea abandonului școlar și a excluziunii sociale

Prin implicarea activă în procesul educațional, acești copii sunt mai puțin susceptibili să abandoneze școala și să devină victime ale excluziunii sociale. Educația le oferă instrumentele și resursele necesare pentru a evita capcanele marginalizării.

  1. Conștientizarea și valorizarea diversității culturale

În multe cazuri, educația poate include elemente care promovează înțelegerea și aprecierea diversității culturale, ceea ce este vital pentru copiii ai căror părinți provin din diferite medii culturale.

Aces proiect reprezinta așadar un exemplu strălucit de inițiativă care abordează nevoile educaționale ale copiilor din grupuri vulnerabile. Prin parteneriatele sale, serviciile de suport educațional, activitățile recreative și de socializare, subvențiile acordate și campaniile de promovare, proiectul nu doar că asigură accesul la educație, dar și creează un mediu propice pentru dezvoltarea holistică a copiilor implicați. Acesta reprezintă un model de bune practici, demonstrând cum inițiativele bine planificate și executate pot avea un impact profund și durabil asupra societății.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized

HONOR ajunge în Top 5 branduri de smartphone-uri din Europa

Publicat

pe

De

HONOR, conform ultimelor cercetări Canalys (https://www.canalys.com/newsroom/europe-smartphone-market-q4-2023), s-a poziționat în mod remarcabil printre primele cinci branduri de smartphone-uri din Europa, pentru prima dată de când a devenit o companie independentă.

În T4 din 2023, deși livrările de smartphone-uri în Europa au înregistrat o scădere modestă de 3% față de anul precedent, HONOR a sfidat previziunile, înregistrând o creștere uimitoare de 116% față de anul precedent – fiind singura marcă care a înregistrat o creștere de trei cifre în perioada respectivă. Această performanță nu numai că subliniază popularitatea tot mai mare a HONOR în rândul utilizatorilor europeni și încrederea lor în brand, dar evidențiază și abilitatea strategică de a prospera pe o piață a smartphone-urilor extrem de competitivă.

De ce este important:

Schimbarea pieței: Intrarea HONOR în top 5 branduri zguduie lumea smartphoneurilor, provocând jucătorii consacrați și oferind utilizatorilor o diversitate mai mare.

Interesul pentru produse premium: Având în vedere că smartphone-urile high-end reprezintă aproape 40% din piață, mixul de inovație și valoare oferit de HONOR face ca dispozitivele brandului să fie ideale pentru a satisface această dorință tot mai mare pentru dispozitive de top.

Creșteri viitoareAvând în vedere o posibilă revenire a pieței în 2024, focusul HONOR pe inteligența artificială și nevoile utilizatorului pregătește terenul pentru succesul continuu și o influență în modelarea tendințelor în materie de smartphone-uri.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Uncategorized

TikTok lansează funcția Add to Music App în România

Publicat

pe

De

Add To Music App duce mai departe puterea descoperirii muzicii pe TikTok și contribuie la consumul de muzică pe principalele servicii de streaming muzical

Noua funcție este disponibilă acum pentru utilizatorii din 163 de țări

22 februarie 2024, București – Ca urmare a succesului lansării din 2023, TikTok este încântat să anunțe astăzi că funcția Add to Music App este acum disponibilă pentru utilizatorii din 163 țări, inclusiv România.

Add to Music App este o funcție care le oferă fanilor muzicii posibilitatea să salveze melodiile pe care le descoperă pe TikTok pe serviciile de streaming muzical alese (în funcție de disponibilitate).

Funcția Add to Music App a fost concepută pentru a ajuta utilizatorii să rețină melodiile descoperite pe TikTok și să le salveze pe aplicația de muzică preferată pentru a se bucura de acestea oricând își doresc.

Noua funcție este disponibilă prin butonul Add Song (Adaugă la bibliotecă) afișat lângă numele melodiei în partea de jos a videoclipului din feed-ul Pentru Tine (For You), invitând astfel utilizatorii să salveze melodia pe serviciul de streaming muzical ales. Atunci când un utilizator apasă pentru prima dată butonul Add Song, acesta poate alege să salveze melodia pe aplicația de muzică preferată*.

Astfel, melodia este salvată într-un playlist prestabilit din serviciul de streaming muzical folosit, utilizatorii având de asemenea oportunitatea să adauge melodia respectivă într-un playlist nou sau unul existent. După ce funcția Add to Music App este folosită pentru prima dată, aplicația de muzică selectată va deveni astfel serviciul de streaming muzical prestabilit pentru salvarea melodiilor viitoare, utilizatorii putând să îl modifice oricând din setările aplicației. De asemenea, aceștia pot folosi funcția Add to Music App din Pagina de Sunete a artistului.

„Prin Add to Music App, facem mai ușoară experiența descoperirii muzicale atât pentru utlizatorii TikTok, cât și pentru artiști” a spus Isaac Bess, Global Head of Distribution Partnerships la TikTok. „Iubitorii de muzică au oportunitatea să salveze melodiile pe serviciile de streaming muzicale preferate direct de pe TikTok, stimulând descoperirea muzicală și ajutând mai multe melodii să iasă în evidență și să devină hituri. Suntem încântați să aducem această funcție altor milioane de fani ai muzicii din întreaga lume și să le oferim astfel și mai multe oportunități pentru descoperirea și consumul muzicii, iar artiștilor să ajungă la noi audiențe și să-și dezvolte carierele.”

Funcția Add to Music App este disponibilă utilizatorilor din 163 țări, inclusiv România, de astăzi.

*Utilizatorii vor avea posibilitatea să aleagă dintre aplicațiile de muzică instalate deja pe telefonul lor.

Despre TikTok

TikTok este destinația principală pentru conținut video scurt pentru mobil. Misiunea noastră este de a inspira creativitate și de a aduce bucurie. TikTok are sediile globale în Los Angeles Singapore și are birouri în New York, Londra, Paris, Berlin, Dubai, Jakarta, Seul și Tokyo.

https://www.tiktok.com/ro/

Pentru mai multe informații:

Piotr Żaczko

Communication Manager TikTok

Poland & CE markets

piotr.zaczko@bytedance.com 

Simona Năstase

MSL The Practice

TikTok Press Office in Romania

simona.nastase@thepractice.ro

tel. +40 752 751 250

Facebook Comments
Citeste in continuare

Uncategorized

De ce este mai bine să cumperi o unitate SSD sau NVMe în loc de una HDD

Publicat

pe

De

Cred că suntem cu toții de acord că unitățile HDD, care au fost odată forța dominantă, au pierdut bătălia cu mediile moderne, cum ar fi SSD-urile SATA și NVMe. Luând în considerare posibilitățile tehnologiei moderne, înlocuirea soluțiilor depășite pare calea firească. Acest lucru a adus beneficii în primul rând consumatorilor, al căror mod de utilizare a computerelor s-a modificat dramatic ca urmare a acestei schimbări. Mai merită în ziua de azi să iei în considerare cumpărarea unei unități HDD?

Viteză și eficiență

Unitățile SATA și NVMe își surclasează predecesorul în primul rând în ceea ce privește performanța, fapt ce poate fi ilustrat într-un mod foarte simplu. Viteza medie de citire pentru un HDD este de aproximativ 150 MB/s, în timp ce unitatea NVMe Samsung 990 PRO poate ajunge până la 7450 MB/s. Discurile moderne sunt de aproape 50 de ori mai rapide! Acest lucru face ca sistemele de operare să pornească mai repede, aplicațiile să se încarce aproape imediat, iar timpul de așteptare pentru transferul sau deschiderea fișierelor să fie redus la minimum. De asemenea, merită să ne amintim că cele mai recente jocuri publicate de marile companii includ o notă în cerințele minime de hardware, în care se menționează că este necesară o unitate SSD. Desigur, poate fi o unitate SATA sau NVMe, dar acestea din urmă sunt cu siguranță mai rapide, motiv pentru care sunt recomandate. Vorbim despre titluri precum Baldur’s Gate 3 sau Starfield. Prin urmare, computerul oricărui jucător ar trebui să aibă o unitate NVMe de mare capacitate.

Rezistență și durabilitate

Revoluția a afectat și dispozitivele externe, utilizate pentru stocarea celor mai valoroase date. Unitățile SSD sunt mai rezistente la deteriorări mecanice față de HDD-urile tradiționale și, în același timp, mai puțin sensibile la șocuri și căderi. Acest lucru înseamnă că riscul de pierdere a datelor din cauza daunelor fizice este mult mai mic. În plus, unitățile SSD au o durată de viață mai lungă, ceea ce contribuie la fiabilitatea acestora. Producătorii de unități de memorie se concentrează pe dezvoltarea de tehnologii în funcție de nevoile consumatorilor, motiv pentru care oferta Samsung include dispozitive dedicate sarcinilor specifice. SSD-ul portabil T5 EVO transferă date de 3,8 ori mai rapid decât HDD-urile externe și oferă performanțe maxime cu viteze de citire și scriere secvențiale de până la 460 MB/s, facilitând transferul fișierelor mari. Un alt avantaj este capacitatea sa de până la 8 TB. Elegantul model T9 poate fi, de asemenea, o alegere excelentă, deoarece poate stoca până la 4 TB de date și oferă viteze de transfer de până la 2000 MB/s. În plus, producătorul oferă o garanție de până la 5 ani.

Capacitate de stocare

La început, cel mai semnificativ avantaj al unităților HDD era capacitatea. Spațiul valoros de pe unitățile rapide era destinat sistemelor de operare și celor mai importante programe. Cu timpul, diferențele de capacitate s-au estompat. Unitatea NVMe Samsung 990 PRO poate stoca până la 4 TB de date, astfel încât să poți găsi cu ușurință spațiu pentru tot ce ai nevoie. Acesta este răspunsul producătorilor la cererea în continuă creștere de unități de mare capacitate din partea clienților lor.

Ar trebui să iei în calcul trecerea la SSD?

Trecerea de la unitățile tradiționale HDD la cele SSD a fost un pas către viitor. Viteza, durabilitatea, dimensiunea compactă și eficiența energetică sunt doar câteva dintre numeroasele beneficii oferite de mediile moderne de stocare a datelor. Având în vedere toate aceste avantaje, prezența în continuare pe piață a unităților HDD pare de-a dreptul nefirească. Orice utilizator care a experimentat cel puțin o dată confortul de a lucra cu o unitate SSD știe că, în ziua de astăzi, este singura alegere corectă.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri din Timiș

Afaceri40 de minute inainte

Granturi și conținut educațional dedicat industriei HoReCa oferite de Academia de Sustenabilitate

Academia de Sustenabilitate oferă companiilor din industria HoReCa granturi de 6.000 de euro și conținut educațional dedicat dezvoltat de 18 antreprenori,...

Uncategorized6 ore inainte

HONOR ajunge în Top 5 branduri de smartphone-uri din Europa

HONOR, conform ultimelor cercetări Canalys (https://www.canalys.com/newsroom/europe-smartphone-market-q4-2023), s-a poziționat în mod remarcabil printre primele cinci branduri de smartphone-uri din Europa, pentru...

Paste 2024 Paste 2024
Turism9 ore inainte

Planificați-vă din timp vacanțele cu familia pentru anul 2024

Planificarea vacanțelor în familie poate transforma o simplă escapadă într-o aventură memorabilă. Cu noul an în fața noastră, vine și...

Uncategorized13 ore inainte

TikTok lansează funcția Add to Music App în România

Add To Music App duce mai departe puterea descoperirii muzicii pe TikTok și contribuie la consumul de muzică pe principalele...

Uncategorized14 ore inainte

De ce este mai bine să cumperi o unitate SSD sau NVMe în loc de una HDD

Cred că suntem cu toții de acord că unitățile HDD, care au fost odată forța dominantă, au pierdut bătălia cu...

EvenimentO zi inainte

NAVITEL R285 2K – Cameră de bord modernă echipată cu funcționalități avansate

În contextul unei piețe dinamice a tehnologiei auto, NAVITEL își reafirmă poziția de lider prin consolidarea ofertei de camere auto de...

UncategorizedO zi inainte

Funcția de urmărire a ochilor de la HONOR poate controla mișcarea mașinii VIDEO

Te invităm să descoperi cea mai recentă inovație HONOR și să experimentezi o nouă eră a condusului prin intermediul funcției de...

UncategorizedO zi inainte

Soul X20, noul smartphone Allview, simplifică viața cu ajutorul AI

Brașov, 22 februarie 2024. Visual Fan SA, companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul ALW și deținătoarea brandului Allview,...

UncategorizedO zi inainte

Ce artisti ajung la Summer Well in 2024?

In perioada 9-11 august 2024 ne dam întalnire la a 13-a editie de Summer Well, care se va desfasura la...

Uncategorized2 zile inainte

Samsung a prezentat gama de dispozitive îmbunătățite cu AI din 2024 în cadrul evenimentului “World of Samsung”

“World of Samsung” celebrează modul în care inteligența artificială permite noi experiențe de viață conectată prin intermediul seriei de produse...

Uncategorized2 zile inainte

Procesorul Nothing Phone (2a), proiectat împreună cu MediaTek

Nothing, compania de tehnologie cu sediul la Londra, a anunțat astăzi că Phone (2a) va avea un procesor personalizat Dimensity...

Administrație locală3 zile inainte

Studiu ÎntreVecini: 65% dintre români declară că nu-și cunosc vecinii deloc sau că îi cunosc în mică măsură

80% dintre români și-ar dori să se înțeleagă mai bine cu vecinii și să poată apela la ei în caz...

Uncategorized4 zile inainte

AOC dezvăluie o nouă generație de monitoare, redefinind eleganța pentru spațiul tău de acasă și birou

Noua serie AOC B3 include modele cu margini ultra înguste, conectivitate USB-C și rate de reîmprospătare de 100 Hz București,...

UncategorizedO săptămână inainte

Oportunități și Provocări în Construcții, ediția cu numărul 3!

 Îți place să fii la curent cu cele mai noi tendințe și inovații din domeniul construcțiilor? Atunci nu rata evenimentul...

Viața în TimisO săptămână inainte

Proceduri stomatologice care îți pot oferi un zâmbet impecabil

Oricine își dorește să aibă în orice moment un zâmbet cât mai strălucitor și sănătos. O dantură perfectă te ajută...

UncategorizedO săptămână inainte

De Ziua Națională a Lecturii, TikTok sărbătorește femeile din literatură alături de comunitatea #BookTok

Utilizatorii pot descoperi și pot împărtăși povești despre autoarele și eroinele lor preferate prin hashtag-ul #HerStory.   București, 15 februarie...

Știrile Săptămânii